Stygt fall for Vickhoff Lie

Kajsa Vickhoff Lie (22) skrek i smerte etter et stygt falt under søndagens super-G-renn i Val di Fassa.

Vickhoff Lie fikk en stygg rotasjon og skled langt nedover før hun etter hvert havnet inn i sikkerhetsnettet.

Man kunne høre 22-åringen skrike i smerte etter fallet.

– Den leggen så ikke bra ut. Jeg får vondt her jeg sitter. Vær så snill produsent, flytt det kameraet, sier NRKs ekspertkommentator Audun Grønvold på sendingen.

– Hun havner rett og slett på en innerski og så blir det et voldsomt rundkast og skiene faller ikke av. Det var forferdelige bilder å se, sier Grønvold.

Vickhoff Lie fikk raskt tilsyn i løypen og etter drøyt 20 minutter ble hun hentet ut med helikopter og fraktet ut av bakken.

Sportssjef Claus Ryste sier til VG at de vil komme med en oppdatering senere og at skadeomfanget nå sjekkes.

UT MED HELIKOPTER: Kajsa Vickhoff Lie ble fraktet ut av bakken med helikopter.

I målområdet kunne man også se lagvenninnen Ragnhild Mowinckel som tok seg til hodet. Rennet var stanset i 30 minutter før det etter hvert kom i gang igjen. Rennet ble igjen stanset etter at østerrikske Rosina Schneeberger falt og skled langt nedover i flere sekunder før hun også havnet i sikkerhetsnettet.

I likhet med Vickhoff Lie ble ikke skiene løst ut. Etter drøyt 20 minutter ble østerrikeren fraktet ut av løypen med helikopter før rennet ble startet igjen. Den østerrikske avisen Kronen Zeitung skriver at Schneeberger har pådratt seg et brudd i beinet.

Det norske laget har blitt hardt rammet av skader denne sesongen. Tidligere har Lucas Braathen, Atle Lie McGrath og Aleksander Aamodt Kilde alle pådratt seg alvorlige kneskader.

Vickhoff Lie har hatt et internasjonalt gjennombrudd denne sesongen med seks plasseringer blant de seks beste i fartsdisiplinene, med en annenplass fra verdenscupen i Garmisch-Partenkirchen i januar som det beste resultatet. I VM kjørte hun ned til femteplass i super-G.

Les også

Skadet Braathen får stjernehjelp: – Jeg prøver å suge ut all erfaringen de har

FALT: Kajsa Vickhoff Lie.

PS! Ragnhild Mowinckel kjørte ned til syvendeplass. Federica Brignone vant rennet.