Sport

Rådvill US Open-vinner: – Er det lov å klemme henne?

Laura Siegemund og Vera Zvonareva så hjelpeløst på hverandre etter å ha vunnet double i US Open. Tyskeren spurte dommeren om råd: – Er det lov å klemme henne?

Laura Siegemund (til v.) og Vera Zvonareva var rådville etter å ha avgjort doublefinalen i US Open. Til sist spurte hun hoveddommeren: – Er det lov å klemme henne?
  • NTB-AP

Smittevernreglementet var det eneste som bød det useedede tysk-russiske paret på problemer da de i sin første turnering sammen nådde helt til topps i Grand Slam-turneringen. I finalen slo de 3.-seedede Nicole Melichar/Xu Yifan 6-4, 6-4.

Siegemund og Zvonareva fikk 400.000 dollar (3,6 millioner kroner) på deling, og med dommerens velsignelse også en klem etter fredagens finale.

Les også

  1. Serena Williams ute av US Open

  2. Linjedommer hetset på nett etter å ha blitt truffet av Djokovic

Både 32-årige Siegemund og 36-årige Zvonareva har vunnet mixed double i US Open tidligere. På grunn av de omfattende smitteverntiltakene er mixed double droppet fra programmet i år, og i stedet fant de suksess sammen i kvinnedouble. På vei mot tittelen slo de ut tre seedede par, deriblant også 2.-seedede Elise Mertens/Arina Sabalenka. Toppseedede Timea Babos/Kristina Mladenovic var på motsatt side av oppsettet, men røk allerede i 1. runde.

Laura Siegemund (til h.) måtte spørre hoveddommeren om det var lov, men fikk klarsignal og omfavnet makker Vera Zvonareva etter finaleseieren i kvinnedouble i US Open.

Zvonareva vant double i US open også for 14 år siden, sammen med Nathalie Dechy. I 2010 tok hun seg helt til singlefinalen, der hun tapte for Kim Clijsters, og like etter nådde hun 2.-plassen på verdensrankingen. Russeren har slitt med å finne tilbake til gammel form etter at hun fødte datteren Evelina i 2016.

– Det har ikke vært lett. Jeg har slitt med mange skader, men jeg har jobbet hardt for å komme tilbake, og det er et privilegium å være her i dag, sa hun.

Vera Zvonareva (til h.) og Laura Siegemund i aksjon i doublefinalen i US Open fredag. De spilte sammen for første gang og vant Grand Slam-turneringen.

Siegemund tilegnet seieren til en tante som døde under turneringen.

– Jeg tror hun hadde den beste tilskuerplassen av alle i dag, så dette var for henne, sa hun.

Les mer om

  1. US Open
  2. Tennis