Northug kastet skoene i raseri

WHISTLER: Så sint var nattens gullgutt etter nederlaget tidligere i OL.

Etter tremila var Northug så rasende at han kastet skiskoene. Etter sprintstafetten jublet han bare.
  • Birger Løfaldli
    Birger Løfaldli

Les også:

I natt var det bare jubel, glede og godt humør på Petter Northug. Slik var det ikke tidligere i OL. Særlig 11. plassen etter stavbrekket på duathlon gjorde ham rasende.

— Jeg var en blanding av skuffet og sint, sier han til adressa.no, og legger til: - Det gikk utover duathlonskoene mine. Jeg satt litt småforbannet på rommet og fikk ikke opp låsen på skoene. Da hentet jeg en saks, klipte den opp og kastet dem gjennom vinduet ut i en bakgård.

Spesialsåler

Ille nok det, men verre ble det da Northug kom på at det inne i skoene lå to spesiallagede såler som han er helt avhengig av. - Da måtte jeg løpe i fem minutter for å hente dem. Da så jeg at skoene hadde falt i et hull, smiler Northug, som til slutt fant igjen skoene og kunne fortsette sin videre OL-ferd. Den stoppet i natt med gull på lagsprinten, hvor han gikk sammen med Øystein Pettersen.

Må ha tid for meg selv

Etter dopingtesten i natt slo Northug av en lang prat med de fremmøtte journalistene. Til adressa.no sier han dette om hvorfor han ikke pratet etter de to nederlagene tidlig i mesterskapet: - Når ting skjærer seg litt må jeg ha tid for meg selv. Etter duathlon spurte lederne om jeg ville ta en prat med pressen. Da sa jeg at jeg heller ville møte dem på pressekonferansen dagen etter. - Er du redd for at du kan si noe du ikke bør si når du er skuffet? - Det kan fort skje at jeg sier noe jeg er nødt til å trekke tilbake.

Tre til fem slipper gjennom

Tidligere i natt fortalte Northug at han knapt nok har pratet med noen de siste dagene. Dette utdyper han: - Den beste løsningen er å holde meg for meg selv. Det er stort sett slik jeg lever. Men det er noen som kommer gjennom til meg på telefon. Tre til fem fra den nærmeste familien, forteller Northug. Ola Vigen Hattestad sa fra seg plassen på det norske gullaget på grunn av at han følte seg småsyk. Petter Northug betegner det som en veldig stor avgjørelse av mannen som i fjor ble verdensmester i sprint. Men han selv hadde neppe tatt den samme beslutningen. - Om jeg hadde vært halvdød, hadde jeg stilt til start, sier Petter Northug. Tilbake i praktslag, både i og utenfor løypa.