Sport

Cancellara må bryte etter brudd i ryggen

En av favorittene er allerede ute av Tour de France.

VONDT: Fabian Cancellara ble felt under mandagens etappe, og må bryte Tour de France.
  • Mats Slaastad Birkelund

Fabian Cancellara (34) var involvert i mandagens stygge velt i Tour de France. Cancellara startet etappen med den gule ledertrøyen, men ble altså involvert i massevelten.

Det var helt tydelig at Trek-rytteren hadde store smerter etter uhellet og kjempevelten som skjedde i stor fart. Han fikk seg en smell i ryggen, som han også har slitt med tidligere i år.

Likevel klarte han å fullføre etappen og kom til mål nesten 12 minutter etter Joaquim Rodríguez, vinneren av den tøffe og dramatiske tredjeetappen mandag.

Les også

  1. Kristoff og Boasson Hagen uenige om juryens beslutning

  2. Edvald unngikk skrekkvelten: - Klarte heldigvis å bremse

  3. Her er sykkelproffenes verste skrekkopplevelser

Etter innkomst ble Cancellara kjørt direkte til sykehus uten å snakke med pressefolkene som flokket seg rundt lagbussen. Han var gjennom en skanning, og resultatet var at to ryggvirvler i nedre del av ryggen er bristet. Dermed måtte tøffingen kaste inn håndkleet.

Han overtok den gule ledertrøya for 29. gang etter søndagens etappe, men fikk bare kjøre i gult en dag. Det var en kraftig nedtur for Cancellara som tidligere i år gjorde comeback etter skadeavbrekk i Tour des Fjords.

— Jeg kan nesten ikke sette ord på hvor skuffende dette er for meg. I laget mitt var vi veldig motiverte etter at vi fikk ledertrøya, og vi var klare for å forsvare den på etappene som står for tur, men slik blir det ikke nå, sa sveiseren i en pressemelding.

Etter den tredje etappen mandag overtok Chris Froome den gule trøya. Han var overrasket, men svært fornøyd med å lede rittet, og han sier at i Sky-laget skal de gjøre alt for å forsvare trøya.

Just left the hospital with a hugedisappointment #TDF2015 isover broke some bones on my back again as in spring. #L3/L4rightside

— Fabian cancellara (@f_cancellara) 6.juli 2015

Les mer om

  1. Tour de France