Kostymet som hånet stjernen, gjør TV 2-profiler oppgitte

– Det må være voldsomt provoserende, sier Mads Kaggestad.

Her blir Chris Froome hånet av en supporter kledd ut som kirurg.
  • Nicholas Bergh

Fredagens Giro d’Italia etappe vil bli husket lenge. Med et grandiost solostunt tok Chris Froome over sammenlagtledelsen.

Med 80 kilometer igjen gikk briten «all in». Han rykket fra de andre sammenlagtfavorittene og holdt unna til mål.

Triumfen er imidlertid ikke universelt populær. Froome er nemlig midt i en dopingsak knyttet til astmamedisin.

Én tilskuer ønsket å markere sin misnøye på en helt spesiell måte. Mannen hadde kledd seg ut som en kirurg og bar rundt på en stor astmainhalator. TV-bildene fanget ham opp da Froome passerte.

Her jubler Chris Froome for en utrolig imponerende etappeseier fredag.

– Det må være voldsomt provoserende

I desember kom det frem at Froome hadde avlagt en positiv dopingprøve under Vuelta a España, som han vant. For høye verdier av salbutamol, et stoff som finnes i astmamedisiner, ble påvist.

Det er ventet at dommen i saken kommer i juli. Mange mente Froome burde latt være å stille i Giro d’Italia, deriblant Mads Kaggestad.

TV 2-eksperten, som også er tidligere sykkelrytter, er imidlertid ikke spesielt begeistret for kostymespøken under fredagens etappe.

– Jeg synes ikke det er så morsomt, sier Kaggestad.

– De som er glad i satire synes sikkert det er gøy. Det må være voldsomt provoserende for Froome. Han er ikke dømt ennå, fortsetter han.

Hverken Mads Kaggestad eller Christian Paasche er begeistret for markeringen mot Chris Froome på fredagens Giro d’Italia-etappe.

Som TV 2-kommentator har Christian Paasche kommentert flere av Chris Froomes største triumfer. Han er enig med kollega Kaggestad angående markeringen mot Froome.

– Jeg synes ikke det er spesielt morsomt. Det har gått litt ut på dato med sånne effekter langs løypen. Hvis man ikke liker syklistene eller sykkelsporten, så kan man jo holde seg hjemme, skriver Paasche i en tekstmelding.

  • Mads Kaggestad mener Froome ikke burde stilt til start i Giro d’Italia. Les hvorfor her.

Drømmeposisjon

Under de to siste Giro-etappene vil det være nok av fans som ikke håper på Froome-seier. Men med en ledelse på 40 sekunder ned til Tom Dumoulin i kampen om den rosa trøyen, er Froome nå plutselig i en drømmeposisjon.

Mads Kaggestad beskriver Froomes prestasjon fredag som «helt rå», og tror briten nå sikrer sammenlagtseieren.

– Han snakket om at han var i Italia for å vinne. Da måtte han gjøre noe helt ekstraordinært. Det virker som om han er på vei opp, mens de andre er på vei ned rent energimessig. Da vinner han sannsynligvis sammenlagt, spår Kaggestad.

To hindre gjenstår: Lørdag venter en tøff fjelletappe med målgang i Cervinia like ved grensen til Sveits. Søndag avsluttes rittet med spurtetappe i Roma.