Sport

Skarstein satte ny verdensrekord

Ny stor prestasjon av para-roeren.

NY VERDENSREKORD: Stor suksess for Birgit Skarstein under roing i Serbia (arkivfoto).
  • Reidar Løfaldli

Birgit Skarstein startet den nye ro-sesongen på strålende vis. 29-åringen satte ny verdensrekord på 2000 meter under verdenscupen i Beograd. Prestasjonen gleder trønderen stort.

– Jeg visste at tiden var rundt verdensrekord da jeg kom over målstreken, men jeg trodde først at det akkurat ikke gikk, sier hun.

Skarstein fikk tiden 10.47,86 på de 2000 meterne, noe som er en forbedring på over to sekunder fra verdensrekorden hun satte i polske Poznan i fjor.

Det tok tid før hun fikk den nye rekordtiden bekreftet.

– Etter løpet rodde jeg rett i utroingsbanen for å være klar til finalen i morgen, og fikk først vite det en halv time senere da trener Johan Flodin møtte meg på brygga, sier Skarstein.

Verdensmesteren ror finale i Beograd lørdag.

- Det er godt å vite at vi har gjort mye riktig i vinter, og at vi har en så sterk inngang til sesongen, sier hun.

Les også

Ny hovedtrener for Birgit Skarstein

Mislyktes i Pyeongchang

Skarstein hadde ikke noe stort Paralympics i Sør-Korea i vinter og måtte reise hjem uten medaljer. 29-åringen var lenge usikker på om hun skulle satse videre på langrenn.

I BÅTEN: Birgit Skarstein med trener Johan Flodin.

Roeren ble kåret til Årets paralympiske utøver av Det internasjonale roforbundet (FISA) i 2017, og har Tokyo-OL i 2020 som sitt store mål.

Hun vurderte en stund å stoppe vintersatsingen og konsentrere seg kun om roing. Dette har hun nå slått fra seg. Skarstein fortsetter langrennssatsingen.

– Jeg er sportslig motivert for å kjøre dobbelt løp med to idretter, og ser at jeg blir en bedre utøver av å kombinere. Det har vært krevende å få logistikken til å gå opp på vinterstid, men nå har vi funnet en løsning som vil gjøre det lettere praktisk å satse videre også der, og det er jeg veldig glad for, sier Birgit Skarstein.

Les mer om

  1. Birgit Skarstein
  2. Roing