Sport

Fyllingen med stø kørs mot sluttspillet

Iben Renè Hvidsten og Eivind Tangen skjøt Drammen i fillebiter.

Fyllingen viste muskler på hjemmebane.

  • John Seljehaug

FYLLINGEN — DRAMMEN 29-22

FRAMOHALLEN: Forrige serierunde rotet FyllingenBergen bort en tomålsledelse mot Elverum med bare et halvt minutt igjen på måltavlen. Onsdag slo de nådeløst tilbake mot Drammen og avgjorde kampen allerede til pause.

– Dette var veldig bra, vi begynte litt treigt, men med en gang vi fikk satt forsvarsspillet så løsnet det og vi fikk løpt inn noen kjappe mål, sier Iben Hvidsten.

Hvidsten spilte sin kanskje aller beste kamp denne sesongen, og ble også kåret til Fyllingens beste spiller med sine ni mål.

– Jeg har hatt noen gode kamper i det siste, men jeg har ikke scoret ni mål tidligere. Jeg tror det er første gangen noensinne jeg scorer ni mål i eliteserien. Det er deilig og utrolig gøy at det løsner, sier han smilende, mens han skriver autografer til flere Fyllingen-fans.

Kontroll på sluttspillet

For to-tre sesonger siden var Hvidsten en av benkesliterne, men nå er han en av de viktigste kontinuitetsbærerne i klubben. Han har spilt samtlige kamper denne sesongen og vært en av de viktigste bidragsyterne, selv om han ikke scorer i snitt mer enn drøye tre mål per kamp.

– Det er nok det snittet ligger på ja, men i det siste har det løsnet og jeg er i form. Nå må jeg bare holde det gående, sier Fyllingens formspiller som har tro på at Fyllingen er sikret å komme til sluttspillet.

– Denne kampen var veldig viktig med tanke på sluttspillet. Hadde vi tapt denne kampen og lagene bak oss hadde vunnet, hadde det blitt veldig skummelt. Men nå har vi 19 poeng, og med tanke på de kampene som er igjen bør vi klare sluttspillet, sier 23-åringen.

– Nesten perfekt

Fyllingens playmaker, Eivind Tangen, var nesten usynlig frem til det var spilt 16 minutter. Da steg han til værs på ni meter og hamret ballen i mål. Rett før pause var han frempå igjen da han scoret fire mål på rad, og sendte Fyllingen nærmest alene opp i en komfortabel seks måls ledelse.

– I dag synes jeg vi var flinke og spilte nesten en perfekt kamp. Andre omgang ble en liten transportetappe, men vi har rotet bort en timålsledelse før så det var godt at vi holdt unna denne gangen, sier Tangen fornøyd.

Med bare to kamper igjen av seriespillet, tror Tangen at Fyllingen kan forberede seg på nok et sluttspill.

– Dette var en veldig viktig seier. Drammen hadde gått forbi oss om vi hadde tapt, og lagene som ligger bak oss hadde pustet oss i nakken. Nå er det det mye som skal til for at dette ikke går veien, og jeg tror hvis vi spiller med denne innsatsen at det blir fire poeng til, sier Tangen.

FAKTA

FyllingenBergen - Drammen 29-22 ( 14-8)

Framohallen.

Tilskuer: 435.

Dommere: Kenneth Abrahamsen og Arne Mikael Kristiansen.

Utvisninger: Fyllingen: 3 x 2 min , Drammen: 3 x 2 min.

Toppscorer Drammen: Martin Andersen 11. Fyllingen: Lars Eggen Rismark, Fredrik Jakobsen - Iben René Hvidsten 9, Eivind Tangen 7, Julius Andersson 6, Andreas Gjeitrem 1, Andreas Ungesson 1, Fredrik Mossestad 2, Joakim Stenqvist 1, Victor Sandberg 1, Eirik Engelsen 1, Kjetil Skarstein-Hatlen, Eirik Alm, Håkon Berge.

Les også

  1. Fyllingen-treneren: - Dette må aldri skje igjen!

  2. Forbundsstyret snur: Håndballklubbene får romjulsfri

  3. Fyllingen frykter nedrykk

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen