Kristoff: - Kunne bare cruise inn

Økte ledelsen i sammendraget etter sin andre seier i Tour of Norway.

SPURTSEIER: Alexander Kristoff (i rødt og oransje helt til høyre) vinner dagens etappe i Tour of Norway.

Aleksander Kristoff og Team Katusja holdt unna for angrepene inn mot mål og i spurten kunne ingen hamle opp med sammenlagtlederen som to sin andre etappeseier på to dager og sin 13. seier totalt denne sesongen. Nordmannen fikk et perfekt opptrekk og vant med en halv sykkellengde på Caleb Ewan

— Laget gjorde en fenomenal jobb hele dagen. Jeg kunne bare criuse inn mot slutten, sier etappevinneren til Aftenposten etter målgang.

Med seieren økte Kristoff sammenlagtledelsen i sammendraget til Ewan, som ble nummer to. Før dagens etappe hadde Aleksander Kristoff en sammenlagtledelse på fire sekunder til australske Ewan og Vegard Stake Laengen. Etter to etapper har Kristoff en luke på åtte sekunder til den unge australieren. Men den ledelsen kan glippe i morgen. Da venter en langt hardere etappe.

— Det blir en tøff etappe. Elleve kilometer med motbakke er veldig mye, men jeg skal gjøre mitt beste, sier Kristoff om håpet om å holde på den gule ledertrøya også etter morgendagens etappe.

Treg start

Dagens etappe, med start i Drammen og målgang i Langesund, gikk det i et nokså rolig tempo i stode deler av den snaut 200 kilometer lange etappen. Motvind og sidevind holdt farten nede, men tempoet økte betraktelig mot slutten av løpet.

Med drøye 20 kilometer igjen til mål, kom de mer klatresterke rytternes sjanse til å parkere spurtkanonene som Kristoff og Ewan når feltet skulle opp stigningen "Korketrekkeren". Men Caleb Ewans lagkamerater i Orica-GreenEDGE satte et bra tempo opp stigningen og gjorde det vanskelig for motstanderne å rykke. Dermed var feltet samlet også over bakketoppen og alt lå an til en massespurt.

Dramatisk for Nordhaug

Med 13 kilometer igjen, kom en stor smell for en av de fremste norske sammenlagtfavorittene. Lars Petter Nordhaug fikk en punktering på bakhjulet og tapte mange sekunder til hovedfeltet, som fremdeles jaget etter bruddet som lå foran hovedfeltet. Men Sky-kapteinen kom seg opp til hovedfeltet med hjelp av Sky-bilen og lagkamerat Nathan Earle.

Og med seks kilometer igjen, forsøkte Nordhaugs lagkamerat David Lopez seg på et rykk over Breviksbrua. Sky-rytteren fulgte etter et rykk fra Trek-rytter Bob Jungles, og de to fikk en liten luke til hovedfeltet. Men med litt over fire kilometer ble de to hentet inn av hovedfeltet med Team Katusja og Sven-Erik Bystrøm i front. Det ble også bruddet som å foran store deler av dagen.

På vei ned mot mål fikk Kristoff et perfekt opptrekk fra lagkameratene og fra front holdt han unna for Caleb Ewan og Andrew Fenn fra Sky. Seieren var Kristoffs sjuende i Tour of Norway, og hans andre på to etapper dette året.