Forfang skuffet over femteplassen: – Det er en ekstremt stor nedtur

Mener stress førte til dårlig hopping i storbakken.

NUMMER FEM: Johann André Forfang var skuffet etter storbakkerennet lørdag.

PYEONGCHANG: Johann André Forfang tok sølv i normalbakken, og var klar for å kjempe om den helt øverste plassen da den store bakken i Pyeongchang sto for tur. Men han fulgte ikke opp suksessen fra tidligere i mesterskapet, og havnet til slutt på en femteplass.

– Det er en ekstremt stor nedtur. Jeg hadde virkelig muligheten i dag, og da er det kjedelig å kaste den bort slik. Jeg vet at jeg har skuffet folk hjemme, men det er meg selv det går utover, sier Forfang.

Les også

Forfang best i prøveomgangen

– Ingenting å flyte på

Aller minst fornøyd er han med det første hoppet. Med 133 meter ble han liggende på niendeplass, 11,7 poeng bak ledende Kamil Stoch.

– Jeg så at Stöckl var skuffet da han senket flagget. Jeg føler jeg gjør et greit hopp, men jeg kjenner at det ikke er noe å flyte på når jeg kommer ut i luften. Jeg er ganske skuffet etter andre hoppet også, selv om det er et bedre hopp, sier han.

I finaleomgangen økte han til 134,5 meter, og la seg inn på plassen bak Daniel André Tande, som hadde et kjempehopp på 138,5 meter i den andre omgangen. Det førte Forfang til slutt opp på femteplassen.

Les også

Forfang overvant ekstremkulde da han tok OL-sølv. Slik forbereder han seg for å gå helt til topps lørdag.

– Følte presset

Forfang mener stress kan være noe av årsaken til at han ikke tok steget opp på pallen i rennet.

– Helt klart, jeg hadde press på meg selv og visste at jeg kunne kjempe om det edleste metallet i dag. Det er ikke det jeg tenker på når jeg hopper, men det gjør noe med stressnivået i kroppen som gjør at jeg får vanskeligheter med å balansere riktig, sier han.

Les også

Lørdag tok Forfang OL-medalje. Samme dag måtte et kretsrenn avlyses i hjembyen.

Nå håper han at de norske hopperne fortsetter den kollektive gode hoppingen, og kjemper om gullet på laghoppingen på mandag.

– Hopper vi normalt hele gjengen tar vi det, det ser vi på resultatlisten, sier Forfang