Tande er verdensmester - Forfang nummer åtte i VM

Siste omgang i skiflygings-VM ble avlyst på grunn av vindforholdene.

TROMSØ-HÅP: Johann Forfang håper å hoppe seg opp fra sin niendeplass etter VMs første dag.

OBERSTDORF: I VMs tredje omgang var Johann Forfang lengst med 225,5 meter. Han endte på åttendeplass etter tre hopp. Fjerde omgang ble avlyst.

– Det er litt vanskelig å hoppe seg oppover på listene. Jeg får gjøre et til slikt hopp, så får vi se hva de andre gjør, sa Forfang før det ble klart at omgangen ble avlyst.

Rørt Tande

Daniel-André Tande fra Norge ble verdensmester – 13,3 poeng foran Kamil Stoch! En svært rørt Tande tok imot gratulasjonene etter at det ble klart at fjerde omgang var avlyst.

Bronsen gikk til Richard Freitag.

Freitag var 28,1 poeng foran Forfang.

Andreas Stjernen havnet på femteplass, mens Robert Johansson ble nummer ni.

Tande, Stjernen, Forfang og Johansson blir også det norske laget som skal hoppe for VM-gull for lag i morgen.

– Gjorde en endring

I prøveomgangen hoppet Forfang 207,5 meter – noe som holdt til sjetteplass.

– Jeg gjorde i alle fall en endring. Skulle gjerne sett at det bidro til litt flere meter, men man ser jo at det generelt sett hoppes kort i denne omgangen, så sånn sett var jeg jo bra med på lengdene, sier Forfang.

– Du må ikke tenke for mye – og heller bare hoppe på autopilot?

– Det som er så synd er at autopiloten er litt feilinnstilt. Jeg er nødt til å kontrollere litt, svarer Forfang, som i går mente at han ble litt for høy med baken inn mot tilløpet.

Les også

NRK-ekspert tror fortsatt Forfang kan ta medalje

Tande var best med 211,5 meter – ettersom han fikk mye i vind- og gatekompensasjon. Andreas Stjernen var nummer tre og Robert Johansson nummer fem.

Det er 25.000 tilskuere på tribunene – og utsolgt – ved Heini Klopfer-bakken i Oberstdorf.

Etter to VM-hopp fredag leder Daniel-André Tande med 449,6 poeng. Richard Freitag er på annenplass med 438,7 poeng, etterfulgt av Kamil Stoch med 431,8 poeng.

Forfang er på niendeplass med 395,5 poeng. Det er 36,3 poeng opp til Kamil Stoch på tredjeplass.

Robert Johansson (408,0 poeng) og Andreas Stjernen (404,7 poeng) er på henholdsvis femte- og sjetteplass etter fredagens skiflyging i Oberstdorf.

Tredje runde – altså første omgang i dag – skulle etter planen ha startet kl. 16.00. Men på grunn av vindforholdene er den utsatt til kl. 16.30.

iTromsø oppdaterer denne saken.