Kjelling blir trener i kriserammet klubb

Mandag ettermiddag blir Kristian Kjelling lansert som ny trener for Drammen Håndballklubb.

TRENER: Kristian Kjelling tar etter det Aftenposten erfarer over som Drammen-trener. Her fra EM, hvor han kommenterte for TV 3.

Lørdag trakk Øystein Havang og Roger Kjendalen seg som trenere for DHK. Kristian Kjelling overtar og vil lede sin første trening etter at spillergruppen er blitt informert på ettermiddagen.

BAKGRUNN:

Les også

Kaos i Drammen etter at trenerne sa opp på dagen

Kristian Kjelling og Frank Løke ble i fjor lansert som DHKs nøkkelpersoner da daglig leder Frode Scheie (nå sykmeldt) lanserte «Fra Drammen til drømmen – prosjektet som skulle bringe Norges første E-cupfinner tilbake til gamle høyder.

Løke svarte ikke til forventingene, var mer interessert i løping og det kulminerte med at han fikk sparken etter en julebordepisode. Han er nå gått til gamleklubben Runar.

Husker du?

Les også

Løke klar for ny klubb én måned etter han fikk sparken

Les også

Løke fikk sparken i Drammen

Kjelling pådro seg en alvorlig skade i patellasenen mens han fortsatt var i Bjerringbro-Silkeborg. Meningen var at han skulle gjør comeback i kampen mot Runar søndag 7. februar – en kamp som senere ble flyttet til onsdag 10. februar. Og slik blir det, men da er Kjelling trener. Et betent kne gjør at han ikke skal spille kampen, men han vil senere bli spillende trener.

I den samme kampen debuterer Frank Løke for sin nye gamle klubb.

Mye bråk

— Nå trenger jeg arbeidsro. Jeg har full jobb vedsiden av styrelederjobben i DHK og har kunder å ta meg av. Vi skal først informere gutta, sier styreleder Leif Kronstad.

- Så den nye treneren er klar?

— Vi regner med å ha alt på plass når gutta skal informeres i kveld, sier Kronstad, som senere i en sms bekrefter at Kjelling skal trene laget.

"Vi hadde selvsagt satt stor pris på om spillerne kunne få informasjon fra klubben i et allerede planlagt møte med spillerne i dag kl. 16.15 og ikke gjennom pressen", skriver Kronstad.

DHK har vært preget av mye uro etter at «Fra Drammen til drømmen» ble lansert i fjor, og det har lignet mer på fra Drammen til marerittet. Trener René Hamann-Boeriths måtte tidlig gå etter misnøye i spillergruppen. I oktober overtok de gamle landslagskjempene Øystein Havang og Roger Kjendalen. Lørdag var det slutt også for dem.

— Vi fikk sterke nok signaler fra styret om mistillit, og da blir det vanskelig å gjøre en god jobb. Vi visste også at styret drøftet en annen trener. Summen av all støyen, økonomiske problemer og spilleroppsigelse gjorde at vi ikke fikk gjort en så bra jobb som nødvendig. Men vi har hatt et godt forhold til spillerne, sier Øystein Havang.

Havang og Kjendalen er lovet at januarlønnen skal komme 10. februar.

Sykmeldt Frode Scheie

DHK har også måttet klare seg uten sin daglige leder Frode Scheie. Han ble sykmeldt ved nyttår. Det vakte oppsikt da han kommenterte for TV3 under EM, men ifølge TV3 skal dette ha vært innenfor hva som er tillat. Scheie er sykmeldt ut denne uken.

Djorde Teodorovic fungerer i rollen som daglig leder. Han ønsker ikke å kommentere noe rundt ansettelsen av ny trener, men henviser til Kronstad, som også har fått kjørt seg.

I Drammens Tidende lørdag gikk den tidligere DHK-kjempen Frode Hagen ut og kalte styret for kunnskapsløse verdensmestere. Kronstad minner om at Hagen satt i styret som årsmøtet kastet våren 2013. — Vi prøver å gjøre det beste for klubben, men det har vært en meget krevende jobb som har ført til stressituasjoner for flere tillitsvalgte, også for meg, sier Kronstad.

— Dette kan jeg ikke kommentere, sier Kristian Kjelling da vi ber ham om en kommentar til hans nye jobb.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport som denne uken handler om dopingspørsmål mot norsk dominans, svensk ski-tyveri i Kollen og Høgmos ferd mot giljotinen: