Sport

Henrik Kristoffersen tok ny seier i slalåm-thriller: - Jeg er superhappy

Henrik Kristoffersen suste ned til slalåmseier i Wengen. Det var hans fjerde verdenscuptriumf denne sesongen.

– Jeg er superhappy, sier nordmannen etter rennet.

Henrik Kristoffersen slet i mellompartiet, men hentet seg mesterlig inn og suste ned til slalåmseier i Wengen. Det var hans fjerde verdenscuptriumf i vinter.

Alpinstjernen fra Rælingen slo sin argeste rival Marcel Hirscher med 15/100 sekund. Han var bak østerrikeren med seks hundredeler ved siste mellomtid, men derfra og ut ga slalåmkongen full pinne og tok nok en seier.

– Jeg surret litt i mellompartiet, men jeg føler at jeg ga full gass hele veien. Jeg så omgangen til Hirscher, og det meste virket å sitte for ham. Det var derfor utrolig godt å se det grønne lyset i mål, sa Kristoffersen til TV 2.

Les også

Henrik Kristoffersen knuste konkurrentene. Største seiersmargin på 15 år

Kristoffersen er for tiden verdens klart beste slalåmkjører. I vinter har nordmannen vunnet fire av fem renn han har kjørt. 22-åringen ble nummer tre i det ene rennet han ikke sto øverst på pallen.

Merittert

Også i fjor ble det Kristoffersen-seier i Wengen. Den gang tangerte han Finn Christian Jagge som Norges mestvinnende i slalåm med sju seirer. Siden har tallet steget til 13 triumfer. Kristoffersen har også én verdenscupseier i storslalåm på en stadig mer imponerende merittliste.

For Kristoffersen er det stort å vinne klassikerrennet i Wengen for annet år på rad.

– I dag var det i den ordentlige bakken også. Det er en av de mest tricky (vanskeligste) slalåmbakkene. De første årene slet jeg veldig her. Det er en bakke som krever litt erfaring, sa han og kom samtidig med en klar oppfordring:

– Man kan godt stikke mer sving. Det gjør ikke noe om det er flere svinger og at det blir mer teknisk.

Les også

Kristoffersen kopierte legendene: - Han slår knockout på verdenseliten

Henrik Kristoffersen var helt suveren da han vant slalåmen i Adelboden forrige helg. Da kjørte han inn til den største seiersmarginen på 15 år. 

Haugen sviktet

Lars Kristian Haugen lå på en kruttsterk annenplass etter første omgang, men i finalen sviktet han og hektet på hengkanten.

– Det ble et antiklimaks når du lå som nummer to etter første omgang. Hekt er ikke så mye man får gjort noe med. Det er ikke noe vits i å fortsette. Kjedelig, men jeg kjører godt på ski i alle fall, sa Haugen til TV 2.

Kristoffersen ledet rennet med 23/100 sekund på Haugen før finaleomgangen.

Med startnummer 30 overrasket Haugen stort da han suste ned til førsteomgangens nest beste tid. 29-åringen fra Lommedalen klarte seg meget bra gjennom bratthenget og la ikke igjen mye tid.

– Dette er fantastisk, Leif Kristian Haugen. Vi får håpe det blir to gode omganger i dag. Skal dette være dagen du kjemper om en pallplass og endelig ta steget opp på podiet? Nydelig, sa Skjelbæk. I stedet kjørte han altså ut.

Jonathan Nordbotten endte på den sure 31.-plassen. Han var kun to små hundredeler fra å ta seg videre til finalen. Også Sebastian Foss Solevåg måtte se annen omgang fra sidelinjen etter å ha kjørt inn til en 46.-plass.

Les mer om

  1. Henrik Kristoffersen