Stjeler showet

Kurt Asle Arvesens Team CSC SaxoBank kjørte perfekt. Men for tiden nytter selv ikke sterk taktikk mot Saunier Duvals fjellgeiter.

I går var Leonardo Piepoli og lagkameratene i en egen klasse. Juan José Cobo Acebo (bak) sikret dobbeltseier på den knalltøffe fjelletappen, mens en tredje lagkamerat, Riccardo Riccó, la beslag på klatretrøya og ungdomstrøya etter gårsdagens styrkeprøve.

Til tross for en oppvisning i laginnsats av CSC opp legendariske Col de Tourmalet, kunne Saunier Duval-rytteren Leonardo Piepoli strekke hendene i været som vinner av den tiende etappen i årets Tour de France. Det var andre dagen på rad at en rytter fra det spanske laget vant en etappe. Men suksessen stopper ikke der.* Juan José Cobo Acebo sikret dobbeltseier* Riccardo Riccó overtok klatretrøya* Riccó overtok den hvite trøya som beste rytter under 25 år* Laget overtok ledelsen i lagkonkurransenDermed er det på sin plass å snakke om en real knockout. I tillegg dro Piepoli sammenlagtutfordreren Cobo Acebo opp til åttendeplass i sammendraget — drøye to minutter bak ledende Cadel Evans. Evans har ett sekund til gode på CSCs Fränk Schleck.- Nå er jeg kjempefornøyd. Touren er noe spesielt, uansett hva man sier. Jeg er i den sjuende himmel, sa Piepoli, som nå er inne på en eksklusiv liste. Den 52 kilo lette italieneren har tidligere også vunnet etapper i både Giro d'Italia og Spania rundt.

CSC imponerte.

Men det var CSCs laginnsats som imponerte de fleste før den andre og siste av gårsdagens høykategoristigninger. Sportssjef Bjarne Riis hadde varslet offensiv kjøring, og at beina skulle snakke for laget.Som sagt, så gjort. CSCs kjøring opp Col de Tourmalet var en oppvisning i hvordan lagarbeid i sykling fungerer. Team CSC kjørte så hardt i front at feltet ble smadret i fillebiter. Først gjorde Volodymir Gustov hva han kunne, deretter tok Kurt Asle Arvesen over. 33-åringen fra Eresfjord tok harde føringer, og bidro sterkt til å mørne sammenlagtfavorittene. Så var det duket for Jens Voigt. "Den tyske hesten" kjørte vanvittig oppover det 2115 meter høye passet. Av de 23 rytterne som først passerte toppen, var hele fem fra Team CSC.

Schleck rykket.

Inn i den siste bakken opp mot Hautacam lå Voigt og Fabian Cancellara, to av verdens beste temporyttere, i front for å hente inn utbryteren Rémy Di Gregorio. Parallelt med at storebror Fränk tro til i bunnen av bakken, måtte lillebror Andy strekke våpen. Deretter forsvant en etter en. Schleck-brødrenes luxembourgske landsmann Kim Kirchen, som syklet i den gule ledertrøya, senket tempoet. Hverken Cadel Evans, Denis Mentsjov eller Christian Vandevelde klarte å følge. Kun Saunier Duval-rytterne.- Vi gikk for å gjøre det vanskelig, og i prinsippet så lykkes vi jo perfekt med det. Vi ville presse hardt hele veien, sa Bjarne Riis til dansk TV 2.Fränk Schleck måtte gi tapt for Cobo Acebo og Piepolis frekvens de siste kilometerne opp mot mål, men avanserte kraftig i sammendraget. Til sist hadde den lange luxembourgeren tatt inn Cadel Evans forsprang - så nær som ett sekund. Dermed er det australieren som kan iføre seg den gule trøyen i morgen.- Man tar hver sekund man får i dette løpet. Jeg kan ikke helt tro det som skjer. Jeg trodde Touren var over for meg og i dag er jeg i gult. Slik er sporten, sa Evans, som falt stygt under søndagens etappe.PS! Thor Hushovd forsøkte å utfordre Oscar Freire på en av de innlagte spurtene i går. Spanjolen vant likevel begge, og rykket dermed ytterligere ifra i kampen om den grønne poengtrøya.