Storhamar senket Oilers i Stavanger

Oilers tapte 2-3 og ga fra seg hjemmefordelen i den første NM-semifinalen.

SENKET OILERS: Storhamar vant den første NM-semifinalen.

STAVANGER OILERS – STORHAMAR 2-3 (0-2, 2-0, 0-1)

STAVANGER: Den første NM-semifinalen mellom Stavanger Oilers og Storhamar åpnet med stort trøkk og høyt tempo fra begge lag. Hjemmelaget tok initiativet fra start, men da Josh Soares ble utvist etter fem minutter, benyttet Storhamar sjansen til å spille seg inn i oppgjøret.

Den første tominutteren skulle også bli en forsmak på en periode preget av en rekke utvisninger til begge lag. Kampen var snaut ti minutter gammel da dommerduoen Owe Lüthcke og Robert Hallin delte ut hver sin tominutter til Tommy Kristiansen og Storhamars Magnus Eikrem Haugen.

Gjestene tok føringen

I spill fire mot fire utnyttet gjestene fra Hamar sin første store mulighet i kampen til å ta ledelsen 1-0 og påføre publikum i DNB Arena en skikkelig kalddusj. Christian Bull fant Lars Erik Hesbråten med en nydelig pasning i midtsonen, og han satte pucken kontant opp i lengste kryss for Henrik Holm i Oilers-målet.

Tre minutter senere ble det nok en gang blåst utvisninger til begge lag, og Oilers fikk sjansen med både fire mot tre og fem mot tre spillere. Petter Thoresens menn levert imidlertid et særdeles svakt overtallsspill, og maktet ikke å gripe sjansen til å skape balanse i regnskapet.

Straffesmell for Oilers

Mot slutten av perioden fikk Oilers nok en gang sjansen i overtall fire mot tre, men etter en dropp i offensiv sone var det i stedet bortelagets Scott Hotham som plutselig fosset alene mot Oilers-målet. Tommy Kristiansen måtte ty til ulovlige midler for å stoppe Storhamar-backen, og dommerne markerte for straffe.

Den satte Hotham sikkert i mål til 2-0 for Hamar-laget med 15 sekunder igjen av 1. periode, og Oilers slapp dermed inn sitt første baklengsmål i overtall for sesongen.

0-2 var også noe overraskende stillingen til pause i DNB Arena, etter 20 minutter jevnspilt sluttspillhockey og 15-12 i skudd i favør vertene.

Les også

Vi fulgte Oilers-Storhamar med chat

Viktig trio tilbake

Oilers hadde både Dan Kissel, Mike Hoeffel og Stian Høygård tilbake etter skader i den første semifinalekampen i best av sju-serien mot Storhamar, og særlig Hoeffel virket pigg.

Midtperioden var bare 15 sekunder gammel da dommerne nok en gang mente at begge lag fortjente en tominutter. Oilers spilte i overtall i et drøyt minutt, men leverte nok en gang svært svakt i power play. Vertene maktet verken å etablere noe press eller skape kvalifiserte sjanser med én spiller mer på isen, men utover i perioden koblet de regjerende norgesmesterne mer og mer grepet om kampen.

Dobbel jubel for CDA

Etter 27 minutters spill fikk Henrik Medhus en brukbar mulighet, og bare minuttet senere var Christian Dahl-Andersen på rett sted til rett tid og banket inn en retur fra Storhamar-keeper Oskar Östlund til 1-2 etter 28.02 etter flott forarbeid av Josh Soares og Dennis Sveum.

Oilers dominerte etter hvert stort på egen is i den andre perioden, og det ble midlt sagt varmt rundt ørene på Östlund i gjestenes mål. Etter 35.24 ble det imidlertid musestille i DNB Arena da poengkongen Josh Soares gikk ned for telling.

Publikum holdt pusten mens Storhamars Martin Rønnild satte seg i frysningsboksen, men Soares kom seg av isen for egen maskin og bare halvminuttet senere fikk Oilers omsider uttelling i overtall da klubblegenden Christian Dahl-Andersen banket inn sin andre retur for kvelden til 2-2 assistert av Kristian Forsberg og Mathias Trettenes.

Sterk midtperiode

Snaut to minutter før pause fikk også Dan Kissel sjansen alene med keeper, og med fem sekunder igjen av perioden var også Soares – som var tilbake på isen – en god mulighet til å sende Oilers opp i ledelsen. Det ble likevel ikke flere mål i perioden, og dermed sto det 2-2 og hele 36-17 i skudd før tredje periode.

Oilers åpnet klart best også i den siste perioden, og etter bare 42.20 var Peter Lorentzen uhyre nære å sette inn 3-2 da han traff innsiden av stolpen til Östlund. Jacob Berglund var farlig frampå for Storhamar bare fire minutter senere, og etter 48.08 røk Daniel Bøen Rokseth på en utvisning for hjemmelaget.

Uheldig Holm

De svartkledde leverte et solid undertall, og hadde et fast grep om kampen helt til det gjensto snaut seks minutter. Da vant plutselig Storhamar-spiller Hampus Gustafsson pucken, fosset mot mål og skjøt mellom leggskinnene på Oilers-keeper Henrik Holm. Pucken ble liggende i ro på streken, men Gustafsson kom i stor fart og pirket den inn til 3-2 for gjestene.

Dermed sto Oilers for en formidabel oppgave med fem minutter igjen på klokka, og da Tommy Kristiansen ble utvist etter 57.30 ble det for tøft for vertene. Oilers red stormen av i undertall og tok ut keeper Holm det siste halvminuttet i et siste desperat forsøk på å utligne, men lyktes ikke.

Dermed tok Storhamar første stikk i NM-semifinalen og stjal samtidig til seg hjemmefordelen. Dermed må Oilers vinne minst én kamp i Hamar OL-amfi for å sikre en plass i NM-finalen.

— Resultatet er veldig skuffende, for jeg synes vi var bedre enn Storhamar i store deler av kampen. Vi har mer enn nok sjanser til å avgjøre dette til vår fordel, spesielt i andre periode spiller vi fysisk, og er ganske overlegne. Derfor har jeg fortsatt en god følelse for denne serien. Storhamar er i tillegg heldige med tredjemålet. Så heldige skal de ikke få være i fortsettelsen, sier tomålsscorer Christian Dahl-Andersen.

— Storhamar må vinne tre kamper til for å gå videre og det har vi tenkt å nekte dem. Husk at vi hadde tre-fire stolpeskudd, så vi hadde ikke helt marginene med oss. Nå handler det om å vinne tilbake hjemmebanefordelen, og første sjanse er allerede om et par dager, sier Oilers-trener Petter Thoresen.