Sport

Sørlandsk skøyteprofil mister resten av sesongen

Skade gjør at Simen Spieler Nilsen ikke går flere skøyteløp denne sesongen.

Simen Spieler Nilsen på skøyebanen hjemme i Arendal i starten av januar. Foto: Kjetil Samuelsen

  • Steffen Stenersen

– Under forberedelsene til verdenscupen i Polen i begynnelsen av desember fikk jeg plutselig vondt i ryggen.

Slik åpner Simen Spieler Nilsen sitt Facebook-innlegg, hvor han forklarer at resten av sesongen går fløyten på grunn av den nevnte skaden.

Les også

Han ble «Årets idrettsnavn» på Sørlandet: På finaledagen stemte alt, men Spieler Nilsen trodde gullsjansen røyk i kvalifiseringen

Arendalitten ble på nyåret kåret til årets idrettsnavn på Sørlandet, etter at han var med på laget som tok OL-gull i lagkonkurransen i 2018. Det var også Sørlandets første gull i vinterlekene noen sinne.

– MR-undersøkelser viser rift i en «pute» mellom to skiver i ryggen som presser på en nerve. Jeg blir veldig stiv i muskulaturen rundt noe som hemmer bevegelsene betraktelig og gjør at jeg stivner til fort. Det eneste som sannsynligvis hjelper mot dette er en lengre pause fra skøytestilling, skriver Spieler Nilsen i innlegget, og fortsetter:

– Det betyr at resten av sesongen går uten meg. Veldig kjedelig når det er på denne tiden av sesongen formen min pleier å komme, men når kroppen ikke spiller på lag så er det lite å gjøre med det. Så jeg må rett og slett bite i det sure eplet.

Skøytesirkuset skal kommende helg forflytte seg til Hamar.

Les mer om

  1. Simen Spieler Nilsen