Sport

Ny VM-utklassing av håndballjentene. Nå venter Sverige: - Det blir tøft

Bestevenninnene Nora Mørk og Stine Bredal Oftedal kickstartet Norge på vei mot 34-16 over Tsjekkia.

Nora Mørk lurer en tsjekkisk spiller i VM-kampen torsdag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
  • Steffen Stenersen

Mørk var ivrigst med seks fulltreffere på bare et kvarters spill. Keeper Katrine Lunde fortsatte ferden på sin VM-sky og reddet og reddet.

Makker Kari Aalvik Grimsbø spilte strålende det første kvarteret av 2.-omgangen, men så ble hjelpen fra forsvaret (tilnærmet norsk B-oppstilling etter hvert) litt borte. Dermed falt redningsfrekvensen hennes.

Veronica Kristiansen er tilbake på toppnivået fra Champions League i høst. Hun scoret seks ganger bare i 1. omgang. Etter den ledet Norge 20-7.

Les også

Norsk målvakt fant nytt landslag: Nå kan hun komme til OL

– VI føler oss utrolig bra og selvtilliten er virkelig der. Vi håper vi er uslåelige, men vi skal passe oss for å tenke slikt, sier Stine Bredal Oftedal til TV 2.

Som fikk sin dose hyllest av lagvennine Mørk, etter å ha blitt kåret til banens beste:

– Stine er veldig viktig for oss. Hun har om mulig blitt enda bedre en-mot-en, sier Mørk.

Kampen var ikke spennende. Motstanden blir langt, langt hardere senere i mesterskapet.

– Det blir tøft i morgen. Svenskene er bra organisert med bra fysikk, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

– Jeg synes svenskene har svingt veldig. Jeg gleder meg til at de har tøffere treere i forsvar, som kan gjøre det litt vanskeligere for de norske, var Gro Hammersengs dom i TV 2-studio.

Les også

Derfor er Løke unik: – Få klarer dette

Uten feil?

Muligheten for at Norge råkjører gjennom VM uten annet enn seirer, er likevel ganske god. Fredag går gruppefinalen mot Sverige. Svenskene har en rekke tap mot Norge i mesterskap. Senest brutale 20-33 i Rio de Janeiro-OL.

I intervjusonen etter svenskenes kamp mot Argentina var det ikke mye som tydet på at Sverige skal vinne. Kroppsspråket til mange av de svenske spillere lyste: – Dette går nok ikke.

Norge blir kjempefavoritt, og det må trolig en kollektiv kollaps til for å unngå seier.

Det ender med norsk gruppeseier ved uavgjort eller seier.

Best

Om Norge sto for det meste av underholdningen, kom kampens perle fra en tsjekkisk hånd. Veronika Malá hentet ned en kontringspasning mens hun var i luften og sendte ballen i mål med ryggen mot Lunde.

Heidi Løke var tilbake mot Tsjekkia etter en hissig pizza-matforgiftning. Emilie Hegh Arntzen trenger litt mer tid, men skal være spilleklar fredag.

Håndballjentene slo torsdag også sin rekord i antall kamper på rad uten tap. Den lyder nå på 29. Under Marit Breivik var rekken oppe i 28 to ganger (2004-05 og 2008-09).

Det er ikke klart hvilken dag Norge spiller åttedelsfinale og mot hvem, men stedet er spikret. Det skjer i Leipzig søndag eller mandag.

Uansett hvem som møter Norge, så vil de grue seg som om de skulle til tannlegen for en rotfylling.