Sport

X-Games: Kleveland tok gull i slopestyle

– Dette er det største!

Marcus Kleveland tok gull i slopestyle i Aspen lørdag.

Marcus Kleveland (18) klinket til med 93,66 poeng i sitt andre forsøk i slopestylefinalen i X-Games lørdag. Det holdt til gull foran Darcy Sharpe.

Han klatret øverst på pallen etter å ha gjort et run som blant annet bestod av switch backside 1080, cab 1260 og backside trippelcork 1440.

Kleveland forsvarte dermed gullet fra 2017.

Etter kun å ha fått 40,00 poeng i hans første forsøk lørdag, knallet han til med 93,66 poeng i sitt andre forsøk.

Den poengsummen var det ingen andre som klarte å slå.

– Det var ganske intenst på toppen. Alle hadde igjen en runde, så det var forferdelig å vente på å se om noen greide å slå meg. Men jeg er så glad for at jeg tok et nytt gull, sier Kleveland til NRK.

Les også

Norsk 19-åring sjokkerte ekspert med supertriks: - Visste ikke at det trikset fantes en gang!

Sharpe tok sølv

Darcy Sharpe tok sølvet etter å ha fått 91,00 poeng i sitt siste forsøk, mens Mark McMorris kom på tredjeplass.

Ettersom ingen maktet å tukte 93,66 poeng i siste forsøk, gjorde det lite at Kleveland avsluttet med beskjedne 39,66 poeng.

– Dette er det største. Jeg så jo på X-Games som liten, og det var en drøm å få komme hit. Nå har jeg fire medalje i X-Games, så jeg er en kjempeglad mann, sier han.

Sølv fredag

Kleveland tok så sent som fredag sølvet i Big Air-konkurransen. 18-åringen fikk imidlertid ikke den oppladningen til gulløpet som han hadde håpet.

Han gikk inn til konkurransen med en forslått rumpe etter å ha landet på den fredag. Lørdag ble han ifølge NRK vekket grytidlig for å gjennomgå dopingkontroll.

– Jeg ble vekket av noen doptestere klokken 0530 i dag tidlig. Jeg fikk ikke sovet etter det, så jeg er ganske sliten, sier Kleveland.

Les også

Norsk OL-håp til legevakt etter X-Games-kvalifisering: – Nå ligger jeg her i fosterstilling

Bråten tok sølv

Øystein Bråten (22) sikret seg sølvmedaljen i Big Air-konkurransen i X-Games.

Skikjøreren noterte seg for poengsummen 84, to poeng mindre enn den svenske vinneren Henrik Harlaut. Det var britiske James Woods som tok bronsemedaljen.

– Dette var helt sjukt. Jeg var i tvil om jeg hadde noe å stille opp med, sa Bråten til NRK etter konkurransen.

22-åringen regner slopestyle som sin øvelse, men da han fikk den siste reserveplassen i Big Air-konkurransen, nølte han ikke:

– Jeg prøvde bare å gjøre triks som jeg kunne, og hadde en skikkelig bra kveld. Jeg hadde ikke trodd dette da jeg sto opp i dag, men jeg er veldig fornøyd. Alle gutta var gira på at jeg skulle kjøre, og det hjalp meg veldig i dag.

Bråten skulle altså egentlig ikke ha deltatt i Big Air-konkurransen i Aspen, men fikk reserveplass etter at en konkurrent trakk seg. Det var han glad for i ettertid.

Fire av de åtte finale-deltakerne var fra Norge, og Bråten konkurrerte mot Eirik Sætherøy, Christian Nummedal og Birk Ruud.

Bråten seiler opp som et av Norges beste kort i vinterlekene i Pyeongchang. Søndag kveld kjører han favorittøvelsen slopestyle i Aspen. Der kan det bli mer å juble for.

(©NTB)

Les mer om

  1. Snowboard