Sport

Kerber får sjansen til revansj: Møter rekordjagende Williams i Wimbledon-finalen

Angelique Kerber jager sin første Wimbledon-triumf. I finalen venter overkvinnen fra 2016-finalen, Serena Williams, som herjer etter fødselscomebacket.

Angelique Kerber er klar for sin annen Wimbledon-finale. Foto: Neil Hall / AP / NTB scanpix

Dermed er det duket for revansjduell på Wimbledon-gresset. Kerber vant både Australian Open og US Open for to år siden, men snublet mot Williams i ærverdige Wimbledon.

Serena Williams gjør comeback etter at hun ble mamma. Den amerikanske tennisdronningen imponerer voldsomt i London. Med 6-2, 6-4 vant hun nokså enkelt torsdagens semifinale mot Julia Görges.

For tiende gang skal Williams spille Wimbledon-finale. Hun vil med seier lørdag tangere legendariske Margaret Courts rekord med 24 Grand Slam-titler. Mye står på spill på All England Club.

På grunn av fødselen er Williams bare rangert som nummer 181 i verden, men gamle mestertakter lar seg ikke stoppe av en liten pause. Mot Görges spilte Williams tidvis opp mot sitt meget solide nivå fra før hun ble mamma.

– Det er helt vilt. Jeg trodde ikke jeg skulle klare å gjøre det så bra i min fjerde turnering etter comebacket, jublet Serena Williams.

  • FÅTT MED DEG DENNE? De er verdensikoner og bitre rivaler. Federer (36) må trolig holde på noen år til for å stanse Nadal (32).

Serena Williams imponerer i comebacket. Torsdag ble hun klar for nok en Wimbledon-finale Foto: Kirsty Wigglesworth / TT NYHETSBYRÅN

I Grafs fotspor

Williams er for tolvte sesong på rad klar for en Grand Slam-finale. Det sier litt om hva som venter for Kerber, som selv håper å følge i fotsporene til Steffi Graf, eneste tyske kvinne som har vunnet Wimbledon.

30 år gamle Kerber fikk en enkel vei til lørdagens finale med 6-3, 6-3 mot latviske Jelena Ostapenko.

Kerber tok seg til Wimbledon-finalen for første gang i 2016, men da ble det tap mot Serena Williams.

Det er kun Graf av tyske kvinnespillere som har vunnet Wimbledon i Open-æraen. Hun vant sju titler fra 1988 til 1996.

Kerber trengte bare en drøy time på å slå ut Ostapenko. De var seedet som nummer elleve og tolv i turneringen, men Ostapenko spilte med stor risiko og ble brutalt straffet av en nådeløs Kerber.

Formsvikt

Tyskeren hadde matchball på 5-1 i andre sett, men måtte se at Ostapenko avverget den og heller brøt til 2-5. Den andre matchballen kunne den latviske spilleren ikke stoppe.

– Det er en fin følelse å være tilbake i finalen. Jeg er veldig spent, men veldig glad for at jeg klarte det. Jeg er stolt over å være tilbake i en Grand Slam-finale. Jeg har jobbet for dette siden barndommen, sa Kerber.

Hun vant både Australian Open og US Open i 2016, men fjoråret ble en tung sesong preget av formsvikt. Nå er Kerber åpenbart i godt slag igjen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Tennis
  2. Wimbledon (Tennis)