Sport

Olympiske billetthaier arrestert

De solgte tusenvis av billetter til OL i Beijing. Billettene dukket aldri opp.

Det var dette de drømte om: Billetter til blant annet Fugleredet. De fikk det aldri, og pengen var borte for alltid.

  • Kurt Haugli

Nå fem personer arrestert av politiet i London mistenkt for å ha svindlet tusenvis av personer.

Arrestasjonene kom etter at politiet i London raidet fire forskjellige steder i London mandag, ifølge nettstedet til etterforskningsenheten for alvorlige svindelsaker i Storbritannia (SFO – Serious Fraud Office).

Konkurs

De fem arresterte (fire menn og en kvinne) har forbindelse til selskapet Xclusive Tickets. Et selskap som ble slått konkurs i august.

Xclusive solgte rundt 4000 billetter som ble betalt, men aldri ble levert. De fleste av disse billettene var til forskjellige øvelser under OL i Beijing.

Mange av dem som hadde kjøpt billetter til øvelser under lekene var familie og venner til britiske utøvere.

Det foregikk en utstrakt svartebørshandel av billetter til OL i Beijing både på Internett og i gatene rundt de forskjellige arenaene. Likevel var det påfallende for mange at en rekke arenaer hadde ledige seter uten at det var billetter å oppdrive.

Advarer mot netthandel

I forbindelse med skandalen rundt Xclusive Tickets, kommer SFO med en generell advarsel til publikum om å ikke kjøpe billetter på Internett. Spesielt advarer de mot å kjøpe billetter til fotballkamper i Premier League.

— Det er kun nettsteder som er godkjent og har autorisasjon fra den enkelte klubben som kan selge billetter til fotballkamper i England. Før du kjøper billetter på nett, bør du sjekke om nettstedet har tillatelse til å selge billetter , heter det i en pressemelding. Fra SFO.

Les mer om

  1. OL