Sport

Federer til kvartfinale: - Nå må jeg spille min beste tennis

Roger Federer var i fyr og flamme da han tok seg til kvartfinalen i Wimbledon. Der møter han Marin Cilic.

Roger Federer kunne strekke armene i været som vinner.

Den sveitsiske tennisstjernen slo amerikanske Steve Johnson med 6-2, 6-3, 7-5 og hentet flere poeng takket være spektakulært tennisspill. Johnson spilte og forsvarte seg godt, men Federer var rett og slett et hakk bedre og avsluttet det hele med et serveess etter halvannen times spill.

LES OGSÅ:

Les også

Sensasjon i Wimbledon: Verdenseneren slått ut

— Jeg er fornøyd med hvordan jeg spilte. Det var ikke så enkelt som det kanskje så ut som. Steve har fått mye selvtillit de siste ukene, og han er god på gress, sier Federer.

I sin 14. kvartfinale i Wimbledon møter 34-åringen Marin Cilic, som gikk videre etter at Kei Nishikori var nødt til å trekke seg fra fjerde runde på grunn av skade.

— Jeg visste før kampen at det ikke kom til å bli lett for meg å spille 100 prosent. Det ble verre for hvert poeng vi spilte om. Jeg hadde ikke lyst, men jeg var nødt til å gi meg i dag, sier Nishikori.

Japaneren, som er seedet som nummer fem i turneringen, lå under med 1-6, 1-5 da han bestemte seg for å kaste inn håndkleet på grunn av en ribbeinsskade. 26-åringen måtte trekke seg fra ATP-turneringen i Halle i juni av samme årsak.

Federer tapte for Cilic i US Open i 2014 og er forberedt på hvilke kvaliteter kroaten besitter.

— Nå må jeg spille min beste tennis. Cilic slo meg i semifinalen i US Open for to år siden, så jeg vil ha revansje, sier sveitseren.

28.-seedede Sam Querrey fulgte opp sjokkseieren mot Novak Djokovic ved å slå ut den franske veteranen Nicolas Mahut i fjerde runde og er også klar for kvartfinale i Wimbledon. (©NTB)

Les mer om

  1. Tennis