Sport

- På tide at et norsk lag vinner E-cupen

Vidar Gjesdal tror laget hans kan vinne Challenge Cup neste sesong. — Det er derfor vi er med, sier FyllingenBergen-treneren.

Et av de viktigste målene for Andreas Ungesson (bildet) og FyllingenBergen kommende sesong blir å vinne den internasjonale turneringen Challenge Cup. Det er opplest og vedtatt av klubbens styre, trenere og spillere. Foto: John Christian Nygaard

  • Trond Sandvik

Framohallens håndballsønner var i utgangspunktet ikke kvalifisert til deltakelse i noen av E-cupene kommende høst. Men femteplassen i serien forrige sesong viser seg nå å verdt noe likevel.

For da Bodø HK ikke fant det attraktivt nok å si ja til den lavest rangerte E-cupen kalt Challenge Cup, gikk tilbudet videre til FyllingenBergen. Som det høyest plasserte laget i Grundigligaen uten E-cupplass.

Les også

Tre trøndere tatt ut på håndballandslaget

— Et av de viktigste målene

— Og vi har bestemt oss for å være med. Ikke for kosens skyld, men for å vinne hele turneringen. Og det er slett ikke umulig, mener Gjesdal.

Sist sesong ble FyllingenBergen slått ut av samme cup allerede før åttedelsfinalene. Av portugisiske Benfica, som senere møtte sine overmenn i semifinalene. Nå tror trener Gjesdal på bedre tider, med samme mannskap som under fjorårssesongen.

— For første gang på flere år er kontinuiteten i spillergruppen som den skal være – om vi skal komme noen vei. Derfor sikter vi så høyt som vi gjør. Og sannelig er det på tide at et norsk lag markerer seg i internasjonale klubbturneringer. Her hjemme snakker vi om at Challenge Cup holder et så dårlig nivå at det ikke er interessant å være med. Men hevder vi oss når vi først deltar? Stord nådde riktignok semifinalene sist sesong, men ellers har det vært svakt. Det ønsker vi å gjøre noe med, melder FyllingenBergen-treneren.

— Å vinne Challenge Cup blir et av de viktigste målene våre sesongen 2015/16. ## Koster flesk

Eivind Tangen & Co. har vært i E-cup før. Og tapt penger så det suser. Norske klubber anslår at det koster dem rundt 100.000 kroner å være med – pr. runde. Og da bergenserne deltok i selveste Champions League for fem år siden, viste E-cupregnskapet over en million i minus da eventyret var over.

— Sportslig sett er deltakelse ute i Europa både lærerikt og nyttig. Klubbstyret har gjort sine vurderinger, og konkludert med at det er økonomisk forsvarlig å delta. Det er jeg veldig glad for.

FyllingenBergen-spillerne er ennå et par uker unna fellesferie. Det løftes vekter for harde livet – og det løpes. Først 26. juni er det slutt på fellestreningene – som tas opp igjen 27. juli.

Samtidig jobbes det med å få Magnus Kongestøl til Bergen. Bodø HKs forsvarsklippe er høyt ønsket av Vidar Gjesdal, og sier stordabuen ja faller siste brikke på plass når det gjelder kommende sesongs spillerstall. Fra før er 1994-modellen Jostein Epland hentet til klubben som skytter på høyre backplass bak Eivind Tangen.

Les også

  1. Derfor starter Andreas Gjeitrem egen håndballskole

  2. 14 av 24 eliteserielag har negativ egenkapital

Les mer om

  1. Håndball
  2. Fyllingen