Sport

Reiser hjem fra OL

WHISTLER (Ap.no): Johan Kjølstad er blitt syk og reiser hjem til Norge. OL er over for trønderen.

Johan Kjølstad (lengst til høyre) røk ut i semifinalen på sprinten.
  • Kurt B.M. Haugli

Se også:

Johan Kjølstad gikk sprinten for Norge onsdag denne uken. Han røk ut i semifinalen og fikk en niendeplass på resultatlisten til slutt.

Bare en øvelse

Uansett ville det bare vært aktuelt for Kjølstad å gå én distanse til under dette OL – sprintstafetten. Heller ikke her ville han vært et av de mest naturlige valgene. Så lenge Petter Northug også er i stand til og ønsker å gå sprintstafetten, vil det naturlige valget bli nettopp Northug vedsidenav Ola Vigen Hattestad.

Sprintstafetten skal gås tirsdag.

Johan Kjølstad slet mye med sykdom i oppladningen til sesongen. Hele sommeren og deler av høsten ble det sterkt reduserte treningsmengder ettersom han pådro seg kyssesyken.

Lite sykdom

Den norske troppen i Whistler har vært lite plaget med sykdom. Verst har det kanskje gått ut over dametrener, langrenn, Egil Kristiansen. Han fikk rett og slett ikke lov til å reise til stadion da Marit Bjørgen tok sitt første olympiske gull onsdag.

— Bortsett fra Vibeke Skofterud, og Kjølstad som reiser hjem, er alle i leiren nå så friske og raske som de kan få blitt , sier presseattache for det norske langrennslaget i OL, Rolf Nereng.

Vibeke Skofterud slo skulderen ut av ledd på 15 km med skibytte fredag og måtte bryte løpet. Skofterud brakk staven, fikk kastet en ny stav som hun tråkket på og brakk. I det hun tråkket på staven falt hun og fikk skulderen ut av ledd.

Les også

  1. Langrenn i Whistler

Les mer om

  1. OL