Sport

Utsatt gjensyn med familien for Iditarod-vinner Wærner

Iditarod-vinner Thomas Wærner har sittet koronafast i Alaska siden i februar. Nå er den planlagte hjemreisen utsatt med ytterligere to uker.

Thomas Wærner må vente på den etterlengtede hjemreisen.
  • NTB-Stian Grythaugen

Nylig fikk Wærner gode nyheter da det ble klart at han ville få transport hjem i Braathens SAFEs DC-6-veteranfly. Planen var da at Wærner og hundene skulle satt kursen mot Norge 22. mai.

Nå er det klart at datoen må skyves på. Det bekrefter Wærners pressetalsmann Nils Marius Otterstad.

– Akkurat nå ser det ut som det blir avreise 3. eller 4. juni. Det betyr at den er utsatt i halvannen uke, sier han til NTB.

To passasjerer

Otterstad opplyser at formaliteter internt hos de nye eierne av flyet ligger bak utsettelsen. Han er samtidig klar på at hovedpersonen tar det med fatning.

– Det viktigste er at ting er i orden, sier Otterstad.

Wærner skal være én av to passasjerer i det 63 år gamle flyet som etter planen skal fly fra Alaska til Stavanger lufthavn Sola.

Med seg har han alle hundene som bidro til triumfen i verdens største og mest prestisjetunge hundeløp i mars. Hjemme i Torpa venter kone og fem barn.

Samarbeid

Seieren ble delvis overskygget av koronapandemien. Virusutbruddet er også grunnen til at Wærner har vært alene i Alaska sammen med hundene siden målgangen i Nome 18. mars.

Løsningen som sikrer Wærner transport hjem er et samarbeid mellom Aker og Flyhistorisk Museum på Sola. Flyet fra 1957 har stått parkert i Alaska i flere år.

Thomas Wærner har i løpet av ett år vunnet alle de store hundekjøringsklassikerne: Femundløpet, Finnmarksløpet og Iditarod. Ingen har tidligere klart den bragden.

Les også

  1. Norsk bragd i prestisjeløp: – Han er helt rå

  2. Tidligere Iditarod-vinner tatt for metamfetamin

  3. Han vant Finnmarksløpet og fullførte sjelden dobbelttriumf

Les mer om

  1. Koronaviruset
  2. Iditarod
  3. Alaska
  4. Hund
  5. Transport