Sport

Byen rigges for sykkel-VM. Telt og arenaer popper i været

Sykkel-VM setter sitt preg på byen. Daglig klargjøres telt og arenaområder i Bergen før mesterskapet sykles i gang om kun få dager.

BRYGGEN ARENA: Her reises teltet som skal utgjøre Bryggen Arena under sykkel-VM. Man må kjøpe billett for å komme inn på arenaen.
  • Håkon Glatved-Prahl

– Nå går det unna, sier arrangementssjef Helge Stormoen i Bergen 2017. En rekke telt er satt opp de siste dagene, og flere kommer på plass i dagene frem mot sykkel-VMs offisielle åpningsdag, som er lørdag.

I Dovregubbens Hall under Grieghallen er mer enn 100 nye Volvoer ankommet. De skal brukes blant annet som følgebiler under rittene. I disse dager monteres sykkelstativene på bilene.

– Stativene kom i flere deler enn det vi antok, så det pågår en kjempejobb med å montere dem ferdig, sier Stormoen.

  • Finn ut alt om sykkel-VM her
FOR INVITERTE: På Festplassen er dette store teltet kommet opp. Det skal huse gjestene til Bergen 2017 og Det internasjonale Sykkelforbundet (UCI). Hele Festplassen blir stengt for publikum under VM.

Kommer tett på

Det store teltet som er reist på Festplassen er forbeholdt Bergen 2017 og Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) sine gjester. I et mindre telt ved siden av skal Norges Cykleforbund ha tilholdssted med sine gjester.

Selv om hele Festplassen blir avstengt for publikum under VM-dagene, blir det rikelig anledning til å se utøverne i aksjon når de kjører rundt i byens gater. Fra Byparken ved Musikkpaviljongen kommer man ganske tett på syklistene når de farer i mål ca. 25 meter bortenfor fotgjengerfeltet i Christies gate retning Nygårdsgaten.

Les også

Her er sykkelstjernene som kommer til Bergen

TV-STUDIO: Mot Smålungeren på Festplassen, bak det store teltet, skal TV 2 ha sitt studio under sykkel-VM. NRK får tilholdssted på Torgallmenningen.

42 km med gjerder

Bryggen Arena settes opp i disse dager. Den består av et stort telt hvor man mot betaling får topp utsikt til sykkelrytterne. Ledelsen i 2017 poengterer at de viktigste arenaene for publikum er gratis, det gjelder alle gatene i byen som ikke er spesifikt avsperret til andre formål.

Det samme gjelder også veistrekningene som utgjør VM-løypen i nabokommunene, som er involvert i sykkel-VM.

Over 40 vogntog med gjerder er straks klar for oppsetting langs traseene. Arrangementssjef Stormoen opplyser at 42 kilometer av løypene skal gjerdes inne. Det blir kun noen partier på tempoen opp til Fløyen som ikke blir kapslet inn med gjerder.

– 120 personer skal i flere team sette opp gjerdene fra onsdag, sier han.

(Saken fortsetter under bildene)

Les også

Bli med gjennom VM-løypen: Dette får verden se av Bergen

40 VOGNTOG: Alle løypene, totalt 42 kilometer, skal gjerdes inn når det kjøres ritt. Det er kun noen partier på tempoen opp mot Fløyen som blir gjerdefrie.
SNART I GANG: Ved undergangen mellom Bergen Storsenter og Smålungeren blir man påminnet om mesterskapet, som offisielt åpner lørdag.
BYGGEPLASS: Store deler av Bryggen nærmest Vågen er for tiden sperret av grunnet klargjøring av arenaene.

Skolten største fansone

Ifølge arrangørene blir Skolten sykkel-VMs største fansone. Området er løypenært, vil ha TV-skjermer, barer, matservering, langbord i telt og live-underholdning fra søndag til søndag.

Medaljeseremonien under VM vil bli midt på Torgallmenningen, tilgjengelig for alle. Mandag, tirsdag og onsdag i VM-uken blir starten av konkurransene ved Grieghallen og målgang de to første dagene blir ved Festplassen.

Målgangen på fellesstartene blir også ved Festplassen.

– Det blir en hektisk innspurt frem til VM-start, men vi er i rute, sier arrangementssjefen.

EGNE SONER: Etter målgang tas disse teltene like ved Rasmus Meyers allé i bruk til intervju av sykkelryttere. Det er syv slike telt.

Les også

  1. Så mye får Kristoff og co. for VM-gull på hjemmebane

  2. Mener Sandnes-jente beviser at hun hører til på VM-laget

  3. Politiet får flere millioner ekstra til sykkel-VM

Les mer om

  1. Sykkel-VM
  2. Sykkel
  3. Bergen
  4. Grieghallen
  5. Byparken