Sport

Ett år siden Tiger kræsjet i et tre

Utroskapsskandale, skilsmisse, sponsorflukt og svakt spill. Tiger Woods har vært gjennom et tungt år både på og utenfor golfbanen.

Denne brannhydranten og et tre like ved ble plutselig en del av nyhetsbildet over hele verden da Tiger Woods kjørte rett inn i det.

34-åringen regnes ikke lenger som verdens beste golfspiller, og få bryr seg lenger om ikonstatusen han fikk med sine 14 majortitler, eller at han ble den første idrettsmannen som tjente over en milliard dollar på sin idrett.

I stedet har hans affærer med en rekke kvinner dominert nyhetsbildet det siste året.

– Det har selvfølgelig vært et veldig vanskelig år for meg og min familie, både på og utenfor golfbanen.

– Jeg klarte å komme meg gjennom året, og jeg er på et mye bedre sted enn jeg var for ett år siden. Livet mitt er i balanse. Det var mye vanskeligere enn folk kan forestille seg, sier Woods.

Les også:

Historien om Tiger Woods´ fall fra golftronen er velkjent. Lørdag er det ett år siden Woods kjørte bilen sin i et tre midt på natten.

Den daværende verdenseneren pådro seg ikke alvorlige skader, men ulykken ble starten på en rekke spekulasjoner.

Kona Elin skal ha konfrontert Woods med utroskapsrykter, og det ble hevdet at hun jaget Woods ut av huset. Både sportsjournalistene og kjendispressen fråtset i skandalestoffet.

(artikkelen fortsetter)

– Jeg er menneskelig og ikke perfekt. De mange falske og ondsinnede ryktene rundt min familie og meg er uansvarlige, sa Woods to dager etter ulykken

Flere kvinner

I dagene som fulgte, hevdet flere kvinner at de hadde hatt forhold til golfstjernen. Woods holdt kortene sine tett til brystet, mens skandalen vokste i omfang. Tiger gikk fra å være sportens største stjerne til å bli kritisert i alle kanaler.

Fem dager etter bilkrasjet fortalte Woods at han hadde sviktet sin familie.

– Jeg har ikke vært tro mot mine verdier og den oppførsel min familie fortjener, sa Woods på sin hjemmeside.

(artikkelen fortsetter)

11. desember innrømmet han at han hadde hatt et stort antall utenomekteskapelige forhold, og at han ville ta en pause fra golfen på ubestemt tid. I løpet av måneden mistet Woods to svært lukrative sponsoravtaler.

Les også:

Woods var i behandling for sexavhengighet på en klinikk i Mississippi i januar. Dit kom også hans svenske kone på besøk. Først i februar kommenterte han sine utskeielser offentlig.

Comeback

Da han kom tilbake på golfbanen i april, fikk han en fjerdeplass i majorturneringen US Masters på den kjente Augusta-banen i Georgia. I den neste turneringen klarte han ikke cuten, for bare sjette gang i karrieren.

Til tross for en fjerdeplass også i US Open, så Woods ut som en skygge av selv ut over i sesongen, med ustabilt spill i flere turneringer.

Mange stilte spørsmål ved om amerikaneren noen gang ville finne tilbake til formen som gjorde ham til tidenes beste golfspiller.

Les også:

Ifølge Sports Illustrated hadde Woods´ sponsorinntekter sunket med 22 millioner dollar i 2010 sammenlignet med året før. Ekteskapet med Elin Nordegren sto heller ikke til å redde, og 23. august ble det kjent at paret skilte seg.

Woods fikk en sportslig opptur med plass på USAs Ryder Cup-lag, men ellers var det lite å glede seg over for amerikaneren.

(artikkelen fortsetter)

2010 ble også hans første sesong hvor han ikke vant en eneste turnering på PGA-touren, og gjennom store deler av sesongen var Woods´ posisjon som verdensener truet. 1. november, etter 281 uker på rad på topp, mistet han topplasseringen til engelske Lee Westwood.

Nå ser Tiger Woods fram til neste sesong. Da håper han på å komme tilbake som verdens beste golfspiller.

– Drivkraften er fortsatt den samme: Å vinne golfturneringer, sa Woods nylig på sin hjemmeside.

 1. Les også

  Tiger skadet i liten bilulykke

 2. Les også

  Woods dropper egen turnering

 3. Les også

  Karriere-kræsj for Woods?

 4. Les også

  Tiger bryter tausheten

 5. Les også

  - Unnskyld, Elin

 6. Les også

  Publikum svikter Tiger Woods

Les mer om

 1. Golf