Sport

Nytt skademareritt: Marie Henriksen fikk svaret hun fryktet

MR-undersøkelsen torsdag viste at Marie Henriksen har røket korsbåndet i høyre kne for tredje gang.

Tung helg: MR-undersøkelsen viste at Marie Henriksen har skadet korsbåndet sitt igjen. Nå er Byåsen-kapteinen usikker på sin videre håndballkarriere og skal rådføre seg med eksperter.
  • Anne-Marit Dahl

— Jeg er usikker på hva veien videre blir, sier Marie Henriksen (22) til adressa.no.

Det var i bortekampen mot Molde sist onsdag at Byåsen-kapteinen måtte hinke av banen etter å ha fått en vridning i kneet i en angrepsduell.

Bakgrunn: Marie Henriksen regner med at sesongen er over

Henriksen har spilt 18 kamper og scoret 69 mål for Byåsen denne sesongen. Hun har også representert Norge på rekruttlandslaget og hatt spill på A-landslaget som et uttalt mål. Da hun kastet krykkene i 2014, var det etter korsbåndsoperasjon nummer to i håndballkarrieren. Henriksen slo gjennom som Byåsen-spiller allerede som 16-åring.

Føles uvirkelig

— Jeg fikk telefon fra fysioterapeuten fredag kveld om at korsbåndet mitt er avrevet. Det var veldig tøft å få en sånn beskjed, sier Henriksen som var på et lenge planlagt besøk hos søsteren sin i Tønsberg i helga.

— Det har gått opp for meg at jeg er skadet igjen, men samtidig er det så uvirkelig. Jeg visste jo at kneet er skadet og slitt da jeg fikk på igjen etter den andre operasjonen. Men er det mulig å ha sånn uflaks, sier Henriksen som tester veldig godt på fysiske tester og ikke har hatt problemer med knesmerter i sesongen som snart er over.

Sølvkamp fra sidelinja

- Hva tenker du om videre håndballsatsing?

— Jeg må bare forhøre meg med støtteapparatet og ta det som det kommer. Jeg har ikke kunne gjort noe annerledes, men jeg må tenke på at knærne skal bære meg langt, sier hun.

Onsdag spiller Byåsen hjemme mot Rælingen. Med seier i den kamp og den siste mot Sola, har Byåsen sikret seg sølvmedaljer i årets serie.

— Jeg skulle gjerne vært med i sølvkampen og sluttspillet, men jeg får gjør mitt fra sidelinja, sier Marie Henriksen.

Les også

  1. Skal bli toppklubb i løpet av tre år

  2. OL-kvaliken i fare for Tønnesen: - Følte hele beinet sviktet

  3. Charlottenlund rykket ned etter kollaps

Les mer om

  1. Håndball