Sport

Hylte i smerte etter stygt fall i VM-bakken: – Det er noe av det ekleste når man hører slikt

Skrekkbilder fra utforen.

Henrik von Appen ble liggende urørlig etter fallet.
  • Sjur Magnus Bergstrøm

Flere av deltagerne fikk problemer med den tøffe vinden i den forkortede utforløypa i VM-kombinasjonen. Verst gikk det utover chilenske Henrik von Appen (24), som falt stygt da han kjørte med startnummer 43 i Åre.

Tidlig i rennet mistet han balansen rett før et hopp og landet delvis på bakbeina og ryggen. Chileneren ble liggende og skrek i smerte mens han holdt seg til benet.

– Nei, nei, nei. Det høres ikke bra ut. Nå gjelder det å få hjelp til ham, sa NRK-kommentator Thomas Lerdahl underveis.

Les også

Håpet om VM-medalje lever: – Et så å si feilfritt løp

Her går det galt for den chilenske alpinisten.
Henrik von Appen mistet kontrollen over skiene.
Rennet ble stoppet i 20 minutter mens han fikk behandling.

Langt avbrudd

Lege og førstehjelp kom seg raskt til von Appen. Han fikk behandling og ble fraktet bort fra løypa og til sykehus. Rennet fortsatte etter et avbrudd på 20 minutter. I oppholdet ble fallet vist flere ganger i reprise av produsenten.

– Jeg vet ikke hvor glad jeg er i at vi får se dette om igjen og om igjen. Jeg vet han har det fryktelig vondt der han ligger. Vi har sett ulykker der vi har ventet på det verste, men her vet vi i hvert fall at von Appen er våken og at han har det veldig vondt, så da trenger vi ikke se det mer, sa Lerdahl.

To startnummer etter Henrik von Appen kjørte lillebroren Sven.

Han opplyste at Henrik ikke ser ut til å ha pådratt seg en alvorlig skade etter den voldsomme kræsjen, ifølge nyhetsbyrået AP. Chileneren skal MR-undersøke det ene kneet, men legene tror ikke at det er snakk om brudd.

Henrik von Appen fra en tidligere konkurranse.
Les også

Svindal avsluttet første dag som idrettspensjonist på fest med Vonn

I målområdet sto alpinlegenden Kjetil André Aamodt. Heller ikke han ønsket å se på reprisene som gikk

– Det er noe av det ekleste når man hører det hylet. I landingen ser det ut som det er en snøføyk og at det skjer noe der, sa Aamodt på NRKs sending.

TV-bildene viste at flere av utøverne som ventet i startområdet pratet med hverandre og trenere om fallet. Aamodt forteller at det ikke er alle som ønsker å få detaljer om et fall før de selv skal kjøre.

– For min egen del ønsket jeg å få sannheten på bordet. Den verste opplevelsen var i 2001 da Silvano Beltrametti brakk ryggen og ble lam for livet. Da var det en time venting før rennet ble fullført, og da skjønte vi at det er skjedd noe veldig alvorlig. Det var guffent å stå ved start og å kjøre da, sier han.

Les mer om

  1. Alpint
  2. VM i Alpint