Sport

Nedtur for Mowinckel i Tsjekkia

VM-vinner Petra Vlhova var ustoppelig og vant verdenscuprennet i storslalåm i Tsjekkia fredag. Mina Fürst Holtmann ble beste norske på 12.-plass.

Ragnhild Mowinckel fikk det ikke til å stemme i 1. omgang i kvinnenes storslalåm i Tsjekkia fredag.
  • geir.andreassen@ntb.no

Verdensmester Petra Vlhova ledet etter 1. omgang med 0,48 sekunder på tyske Viktoria Rebensburg. I annen omgang tapte Vlhova mye på toppen av traseen, men hadde som i 1. omgang en forrykende avslutning og endte 11/100 sekund foran i mål.

Det var den slovakiske alpinstjernens tredje strake storslalåmseier og den niende i karrieren.

Verdenscupleder Mikaela Shiffrin hadde 1,33 sekunder å ta inn på teten fra sin 4.-plass etter første omgang. Den amerikanske stjernen slo til i finalen med beste omgangstid, men det holdt bare til tredjeplassen til slutt.

Les også

Mowinckel med helbom - ligger langt bak lederen

Klar for Andorra

Mina Fürst Holtmann leverte en solid annen omgang. Etter å ha vært nummer 19 etter 1. omgang klatret hun opp til karrierebeste i storslalåm med 12.-plass. Den norske alpinprofilen hadde en 15.-plass fra østerrikske Semmering som beste plassering i storslalåm fra tidligere.

Med fredagens plassering er hun kvalifisert for neste helgs verdenscupfinale i Andorra. Holtmann er på 23.-plass i storslalåmcupen.

Ragnhild Mowinckel var allerede klar for Andorra-avslutningen før fredagens renn. Der skal også Kristin Lysdahl og Thea Louise Stjernesund kjøre.

Mowinckel hadde ingen god dag i Spindleruv Mlyn. Hun var ikke langt unna pallen i VM, men hadde en litt rufsete førsteomgang og fikk et håpløst utgangspunkt i finalen fra sin 18.-plass. I finalen avanserte hun fire plasseringer.

Kristin Lysdahl var nummer 21 etter 1. omgang og kjørte seg opp til 15.-plass.

Les også

Tviberg gjorde verdenscup-comeback i ny gren

Stjernesund falt nedover

Thea Louise Stjernesund leverte en godkjent 1.-omgang og var beste norske på 13.-plass. I finalen fikk hun ikke like god klaff og falt ned til 16.-plassen.

Maria Therese Tviberg ble nummer 20 etter å ha ligget fem plasser lenger ned på lista etter første omgang. Tviberg gjorde comeback i verdenscupen etter å ha vært ute med skade siden 2017-sesongen.

Kaja Norbye i sin verdenscupdebut var nummer 24 etter 1. omgang. Hun klarte å rykke to plasser opp i finalen.

Marte Monsen kjørte ut i 1. omgang

(©NTB)

Les mer om

  1. Ragnhild Mowinckel
  2. Alpint