Sport

Fyllingen skjøt seg ut av sluttspillet

Forferdelig mange bomskudd for Bergen-laget.

Andreas Gjeitrem og Fyllingen-spillerne leverte bomskudd på rekke og rad i siste og avgjørende sluttspillkamp.
  • Daniel Røed-Johansen
    Daniel Røed-Johansen
    Kommentator, Aftenposten

FyllingenBergen – Halden 28-29

FRAMOHALLEN: Det stod 1-1 i kamper før siste sluttspillkamp mot Halden. Trener Vidar Gjesdal lovet krig. En krig FyllingenBergen skulle vinne og dermed avansere videre til semifinale.

Slik ble det ikke.

— Vi hadde 16 bomskudd i første omgang! Det er forferdelig mye, sier Iben Hvidsten.

— Vi brant unormalt mange sjanser fra distanse, istemmer Fyllingen-trener Vidar Gjesdal.

Få meldte seg på

For det var spesielt avslutningene gultrøyene sviktet på i den avgjørende kampen. 53 skudd og 28 mål forteller sitt.

På stillingen 5–7 etter 17 spilte minutter, tok Fyllingen timeout.

— Jeg følte det var få som meldte seg på i dag, inkludert meg selv, sier Hvidsten.

Den første halvtimen satte ikke Vidar Gjesdal sine spillere inn mer enn 12 fulltreffere på 27 skudd, mot Halden sine 16 scoringer på 25 forsøk.

— Vi slet faktisk litt med skytingen i Halden også. Det er så bittert! Vi hadde dem i første kampen og da er det skikkelig surt å tape de to neste. Spesielt her på hjemmebane, sier Hvidsten.

Usikker på forsvarstaktikken

Det hjalp ikke for Fyllingen at gjestenes målvakt, Rasmus Bech, hadde kveldens lengste fingre og stoppet gultrøyene fra å komme skikkelig inn i kampen fra start.

Hjemmelaget fikk heller ikke forsvars-spillet til å sitte som planlagt med sitt 5-1 forsvar, og i pausen diskuterte de om de skulle legge om til 6-0. — Vi burde egentlig gjort det med en gang, for vi slet med 5-1 forsvaret i dag, fortsetter Hvidsten.

Tore Andre Lunde er imidlertid usikker på om det hadde spilt noen avgjørende rolle.

— Første kamp mot Halden spilte vi strålende i 5-1 forsvaret vårt og slukker dem helt ned. Det går litt på marginer. Men da det ikke gikk, var det fornuftig å endre, men da hadde Halden allerede fått smaken av seier, sier lunde.

Nervepirrende innhenting

HTH virket generelt å ha en helt annen flyt i spillet. Det kan skyldes at de hadde hentet selvtillit fra forrige oppgjør da de tok revansj etter Fyllingens første kvartfinaleseier.

Men femten minutter ut i andreomgang var det akkurat som om Fyllingen spillerne forstod at de var i ferd med å ryke ut av sluttspillet. Til taktfast klapping fra publikum, begynte de å sette sjansene, vinne duellene og ta ut Halden-spillerne.

Etter 12 spilte minutter lå hjemmelaget under med tre, men det var snudd til tomåls-ledelse da det gjenstod ti minutter.

Med syv minutter igjen på resultat-tavlen, reddet Lars Eggen Rismark et skudd som sendte hjemmelaget bare ett mål bak gjestene.

Det stod da 25-26. — Jeg hadde veldig tro på at vi skulle ta dem. Men så var vi litt uheldige i en kritisk fase. Kanskje vi skulle vært litt skarpere i de angrepssituasjonene, sier Lunde.

Timeout da det gjenstod førti sekunder

De siste fem minuttene var en kamp mot klokken for FyllingenBergen, og kampen bølget frem og tilbake der hjemmelaget snuste på Haldens ledelse flere ganger.

Gjestenes økende nervøsitet og Fyllingens sin energiutblåsning var til å ta og føle på i Framohallen Da det gjenstod førti sekunder og stillingen var 28-29, og gjestene tok gjestene timeout.

Tiden virket å renne ut i sanden for Fyllingen, men da stod Rismark frem og reddet en avslutning fra bortelaget.

Med femten sekunder igjen å spille tok gjestene ny timeout. FyllingenBergen klarte ikke å sette sin siste sjanse etter denne, og gjestene kunne dermed juble for semifinaleplass.

— Vi kom bra tilbake, men det var ikke nok, sier trener Gjesdal.

Ser noe positivt ved tapet

— Vi liker ikke å tape og skulle gjerne vært med i semifinalen. Når det er sagt, har Halden levert to solide kamper og jeg har mulighet til å gå helt til finalen, sier Fyllingen-treneren.

Han trekker også opp en positiv side ved at laget nå er ute av sluttspillet.

— Europacupfinalen har vært årets store mål for oss. Når vi nå er ute av sluttspillet og ikke får kamp neste onsdag, kan lade til de to Europacup-kampene og konsentrere oss utelukkende om det.

Portugisiske Benfica er motstander i semifinalen. Datoer for semifinalene er 23./24. april og 30. april/1. mai. FyllingenBergen spiller hjemme i siste kamp.

KAMPFAKTA

FyllingenBergen - Halden

Grundigligaen menn, sluttspill

12 – 16 (28 – 29)

Framohallen, 404 tilskuere

Dommere: Jo Are Johannessen og Tom Larsen

Utvisninger: Halden 2x2 min, FyllingenBergen 1x2 min Toppscorer FyllingenBergen:

FyllingenBergen: Lars Eggen Rismark, Tore Andre Lunde (11), Andreas Gjeitrem (6), Eivind Tangen (3), Julius Lindskog-Andersson (3), Fredrik Mossestad (2), Jostein Epland (1), Iben Hvidsten (1), Joakim Stenqvist , Håkon Berge, Pål Kalvenes, Matias Wilkensen Lygre, Henrik Fratzen Gjerstad, Sindre Heldal, Sebastan Waage Mossestad.

Les også

  1. FyllingenBergen tok første kvartfinalestikk i en kamp å bli svimmel av

  2. FyllingenBergen kunne avgjort sluttspillet søndag

Les mer om

  1. Håndball