Furuset frykter for nedrykk

Furuset har lenge slitt med økonomien. Nå frykter flere i miljøet det verst tenkelige: At kommende sesongs eliteserie vil foregå utenlaget fra Groruddalen.

Marius Mathisrud og lagkameratene jubler etter scoring mot Frisk i årets sluttspill. Det er ikke så veldig mye å juble for i Furuset nå!
  • Mari Waagaard Thomassen

Etter at penger er talt, regnskap gjennomgått og budsjetter er satt opp, sitter Furuset Ishockey igjen med et underskudd på 3,5 millioner kroner. Det er over 2 millioner kroner mer enn det var budsjettert med. Såpass høye minustall at dype bekymringsrynker har begynt å vokse frem i flere furusetpanner. Tirsdag ble spillerne informert om situasjonen på et møte med klubbens styre. Etter det Aften erfarer, ble ikke nyheten tatt godt imot. Flere spillere skal ha utestående lønn, og frustrasjonen over det mange mener er "håpløst administrativt arbeid" har begynt å bre seg.

Kutter kostnader

— Vi jobber med å øke inntektsstrømmen og kutte kostnadene. Vi har allerede foretatt kutt i administrasjonen for å få til dette, sier sportslig leder i Furuset Ishockey, Nicklas Grønstrand, til Aften. Han innrømmer at ting ikke akkurat er rosenrødt i groruddalsklubben om dagen, men mener at det er på god vei til å løsne. Og han fnyser av påstandene om at Furuset kan bli nødt til å trekke A-laget sitt fra eliteserien. Sist sesong ble laget nummer åtte i serien.- Det kommer ikke til å skje. Vi skal spille i Getligaen neste sesong. - Kan det bli aktuelt å kutte ned på spillernes lønninger? Eller si opp kontrakten med noen spillere? - Det kan være en siste utvei, men vi jobber for å unngå det. Og pr. i dag ser det ut som om vi skal klare det.Det er ikke så mange år siden groruddalsklubben var i en lignende situasjon. I 2002 gikk Furuset Ishockey konkurs, og måtte flytte ned til 2.-divisjon for å berge økonomien. Siden har klubben brukt noen år på å kjempe seg tilbake til eliteserien, og jubelen var stor da opprykket var et faktum før 2006/07-sesongen. Men etter to sesonger i det gode selskap er økonomien igjen på bånn. Aften har snakket med både nåværende og tidligere spillere i klubben og vet at flere i miljøet er redde for at enden på visa blir at Furuset nok en gang må ta den tunge veien ned i 2.-divisjon på grunn av økonomien. Da er det også lite sannsynlig at spillerstallen vil se ut slik den gjør i dag.

For høye ambisjoner?

Noe av kilden til frustrasjon i spillergruppen skal, etter det Aften får opplyst, være for høye sportslige ambisjoner fra øvre hold. Spesielt etter comebacket i eliteserien skal presset etter resultater ha vært urealistisk. - Alle vil jo vinne mest mulig, det er derfor vi driver med dette. Men i forhold til spillerstallen har de satt altfor høye krav. Vi trenger litt tid på å etablere oss i Getligaen igjen, det nytter ikke å gå inn med en gang og bruke masse penger man ikke har på forsterkninger. Da er vi jo like langt, sier en kilde i miljøet som ønsker å være anonym.Styreleder i Furuset IF, Villy Bendiksen, mener det er realistisk å jobbe ut ifra at Furuset skal fortsette å spille hockey mot norgeseliten. - Å trekke oss er ikke noe tema. Vi skal stable på beina det som skal til, og få bort unødvendige kostnader. Hvis man ikke ser positivt på ting, har man ikke noe i en slik jobb å gjøre. Men på en annen side så finnes det selvsagt enklere situasjoner å være i, sier han. Bendiksen bekrefter at klubben skylder noen spillere noen penger.Han var blant dem som deltok på møtet med spillerne tirsdag. - Sånn som jeg opplevde det, så hadde spillerne forståelse for situasjonen. Det var vel ikke noen hallelujastemning akkurat, men det gikk greit, sier han. Nå skal ildsjeler i groruddalsklubben jobbe hardt for få Furuset Ishockey på beina igjen, sponsorer skal fris til, og mengden frivillig arbeid skal økes.