Hushovd må vente på Tour-svar

Syklet seg nærmere Tour-laget i California.

VENTER: Det er ennå ikke klart om Thor Hushovd får stille på startstreken i årets Tour de France.
  • Espen Hansen

Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff har begge fått beskjed om at det blir Tour de France på dem i år. Lars Petter Nordhaug er også så godt som klar, men må vente til etter Sveits Rundt (8.-16. juni) før han får den endelige beskjeden. Blanco-ledelsen har flere ganger sagt at de regner med nordmannen i Tour de France, og han er også med i den troppen som nå skal gjennom en tre ukers høydeleir i Sierra Nevada i Spania.

Thor Hushovd er den norske Tour-kongen, men det hersker fremdeles usikkerhet om sørlendingens deltagelse i verdens største sykkelritt. Fra offisielt hold i hans lag BMC får Aftenposten opplyst at beslutningen først vil bli tatt etter at Sveits Rundt er ferdig.

Via lagets presseansvarlige Sean Weide, sier lagets sportsdirektør John Lelangue at BMC var meget godt fornøyd med Hushovd i California Rundt som ble syklet i forrige uke. Der hadde nordmannen fire topp ti-plasseringer, og han var med på å hjelpe lagkamerat Tejay van Garderen til en overlegen seier.

-Thor skal enten sykle Criterium du Dauphiné (2.-9. juni) eller Sveits Rundt, legger Lelangue til.

I skrivende stund har ikke BMC lagt ut troppene til noen av de to etapperittene som begge brukes som oppkjøring til Tour de France.

Etter at Thor Hushovd debuterte i Tour de France i 2002, syklet han rittet hvert eneste år frem til i fjor da sykdom ødela hele sesongen. Fra og med 2004 til 2011 kom han hjem fra Tour’ene med enten etappeseir(e), poengtrøye eller begge deler.

Denne sesongen har verdensmesteren fra 2010 én etappeseier fra Haut Var midt i februar som sin eneste triumf. Han viste imidlertid spor av gammel storhet under Tirreno-Adriatico midt i mars, og innsatsen under California Rundt var det altså lite å utsette på.

Skulle Hushovd få en Tour-plass, vil det bli som en ren hjelper til Cadel Evans/Tejay van Garderen siden BMC utelukkende satser på sammendraget i etapperittet.

Årets fellesstart-NM går på kjente veier for Hushovd i hjembyen Grimstad.