Sport

– Jeg har en god følelse

I Storhamar vokser troen på finale.

BAK LUKKEDE DØRER: Lagleder Thore Saxrud og Dragons-trener Rune Gulliksen hadde sin egen garderobeprat etter gårsdagens trening. Begge var optimister før den første semifinalen mot Vålerenga i kveld.
  • Terje Midttun

HAMAR (HA): Det var stille før stormen etter gårsdagens treningsøkt i Storhamar Dragons.

Fullt så stille var det ikke fra daglig leder Erik Kristiansen. Han la ikke all verden av energi i saken rundt Vålerenga og Brendan Brooks, Han konstaterte bare at slik kan vi ikke ha det i norsk hockey, og at idretten fra forbundet og helt ned på klubbnivå, har et ansvar for å rydde opp. Kristiansen trommet seg fornøyd på magen og fortalte at Storhamar har verdens beste samvittighet i tilsvarende saker. Storhamar har, så vidt Kristiansen vet, alltid vært nøye på å ha papirene i orden.

– Mye kan sies rundt dette, men nå konsentrerer vi oss om semifinalene, avsluttet ham.

Den gode følelsen

Og det gjorde Storhamar-trener Rune Gulliksen. Han vurderte muligheter og sa mye uten egentlig å si noen verdens ting rundt kveldens kamp. Tom Erik Olsen la seg bakover i stolen sin og med hendene bak på hodet røpet han: – Jeg har en god følelse.

Bakteppet er selvsagt at Vålerenga har mistet poengtjuven sin, Brendan Brooks. Undersøkelser har vist at han har spilt uten papirene i orden for Vålerenga, noe som selvsagt ble diskutert bak lukkede dører i Storhamar-garderoben.

– Vi har ikke brukt mer enn 15 sekunder på dette. Vi velger å konsentrere oss om oss selv og det vi skal gjøre, sier Rune Gulliksen. Han fryktet at om han og spillerne hadde gått tettere inn i denne saken, hadde de flyttet fokus fra den første semifinalen på Jordal i kveld.

– Vi kan ikke miste fokus nå når vi er i vår første semifinale på fire år, forklarte Gullik på en måte som mellom linjene fortalte oss at Gulliksen gjerne fortsetter som Storhamar-trener også etter at semifinalene er ferdig.

Finale = penger

Det bekrefter han med å fantasere litt om hva finalespill vil bety for klubben, ikke minst økonomisk.

Men så er han brått tilbake i virkeligheten. Fortsetter med ord og uttrykk som vi kjenner godt fra før: At vi drar til Oslo for å spille vårt spill. Ta med det beste fra kvartfinalene på vegen videre og våge å ta fram fighten for å komme videre.

– Brooks eller ikke, jeg nekter å tro at Vålerenga blir særlig redusert uten ham. Vålerenga er Norges mestvinnende ishockeylag og et lag for de store anledninger. De kan dette med sluttspill. Som lag kjenner semifinalemotstanderne hverandre veldig godt. Klubben som jobber hardest, vinner, sier Gulliksen, som var veldig godt fornøyd med de siste seriekampene og kvartfinalene.

– Tar vi med oss det beste herfra, skal Vålerenga få slite.

Følg kampen her:

Les også

  1. Endelig smaken av semifinale

Les mer om

  1. Ishockey