Sport

Karo reddet seiersrekken

Norge eksperimenterte hardt og levde farlig mot Tyskland torsdag. Men det endte med seier i siste sekund for håndballjentene: 26-25.

Karoline Dyhre Breivang ble en meget viktig spiller for Norge i kveld.

Med Gro Hammerseng og Katja Nyberg på tribunen som tilskuere, testet trener Thorir Hergeirsson mye. Begge lag var klar for semifinale før kampen.

Tyskland ledet 14-11 ved pause, men mot slutten av kampen klarte Norge å vende til seier.

Forsvarsspillet løftet seg etter pause. Lagene fulgte hverandre tett i sluttminuttene. Karoline Dyhre Breivang ble meget viktig i den fasen.

Hun skjøt inn seiersmålet med en underarm fire sekunder før slutt. Før det hadde hun hatt et par delikate og avgjørende innspill.

– Jeg ville ha tre seirer av tre nå som jeg er kaptein på laget. Først hadde jeg tenkt å spille inn ballen til Heidi Løke, men hun var så tett passet på inne på streken. Da valgte jeg i stedet å skyte, sa Breivang.

Norge har ikke tapt under Hergeirsson som trener. Det er blitt fem seirer.

Hvile

Torsdag lot han lagets viktigste spiller hvile. Keeper Katrine Lunde Haraldsen var tilskuer. I tillegg lot Hergeirsson meget uerfarne spillere stå ganske lenge på banen. Og de har fortsatt et godt stykke igjen, både individuelt og kollektivt.

1. omgang var svak for de norske med 12 bomskudd og sju tekniske feil. I tillegg hamret Tyskland inn mål fra distanse. Norges keeperspill var heller ikke godt.

Etter pause prioriterte Hergeirsson tøffere i sin jakt på seier. En klarere topping av laget ga uttelling selv om spillet bare i perioder bedret seg mye. Målvaktspillet til Kari Aalvik Grimsbø var ikke bra, men hun fikk heller ikke all den hjelpen hun trengte hele tiden.

Herrem god

Camilla Herrem var én av få som storspilte. Hun scoret på bestilling og var meget god og sikker.

Norge slet tungt med uttellingen fra distanse. Tonje Nøstvold og Linn Jørum Sulland (gode straffer) har hatt bedre dager.

Tyskland lot sin storstjerne Nadine Krause spare seg til semifinalen. Også Anka Althaus satt på tribunen mot de norske jentene.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  OSLO
  Publisert:

  Væromslag skaper trøbbel i Oslo: Branner, vann i veien og trær som velter

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5