Grepa jente

Fredag ble en småskadet Tonje Larsen klarert for spill. I går førte hun Larvik til klubbens andre E-cupfinale.

  • Arne Hole

Larvik-Podravka 33-30 (sammenlagt 60-59)— E-cupseieren i 2004/05 er det største jeg har opplevd på klubbplan. Det blir moro å få sjansen en gang til, sa Tonje Larsen etter å ha blitt tungen på vektskålen nok en gang.Med 14 minutter igjen å spille ledet Larvik 30-20 - og kunne slippe Podravka Vegeta syv mål nærmere og likevel gå til finalen. LHK slapp kroatene syv mål innpå...- Vi ble ukonsentrerte, begynte å telle mål, tenke på finalen og se på tidtavlen, forklarte Larsen om det som nær kunne blitt et av klubbens sureste øyeblikk.

Tror ikke OL ryker.

Og surt hadde det blitt om kampen hadde gått i Kroatia. Da hadde Anita Gace fått straffekast da hun hoppet inn fra kanten sekunder før slutt. De kroatiske lederne og spillerne var rasende på de sveitsiske dommerne, og det ble vel nok en gang bevist at sveitserne er bedre til å lage ost enn håndballdommere.- Vi hadde 20 sånne situasjoner der nede som vi ikke fikk for. Sånn er hjemme- og bortebane i håndball, sa Larvik-trener Karl-Erik Bøhn, og la til mens blodtrykket sank: - Det går fort i håndball. Det er det som gjør håndball morsommere enn fotball - av og til.Bøhn sa før kampen at det ville stå og falle med Tonje Larsen. Han sa ikke noe annet etterpå.- Dette ville blitt tungt uten Tonje. Hun er god både forover og bakover og scorer også det siste målet.Tonje pådro seg en skade under foten i bortekampen mot Podravka og måtte gå av banen. En tilsvarende type skade satte henne utenfor nesten to måneder i fjor.- Det er ikke så ille nå. Jeg spiller E-cupfinalen og er klar for OL, hvis jeg blir tatt ut, forsikrer Larvik-strategen, som rakk bare én håndballtrening mellom Kroatia-turen og thrilleren i Bergslihallen.

Tok selvkritikk.

Karl-Erik Bøhn hadde neppe sovet godt om Larvik hadde røket på bortemålsregelen. Han påtok seg nemlig skylden for at det ble så spennende.- Jeg burde ha gjort noen defensive bytter. Blant andre burde Lene (Rantala) fått en pause i annen omgang, men jeg ventet for lenge, erkjente Bøhn, som også måtte se at kroatene nådeløst utnyttet Tine Rustad Kristiansens svakhet i forsvar. Det så også den tilstedeværende landslagstrener Marit Breivik, så inntil Tine blir bedre defensivt, får hun ikke drakt med flagg på brystet. Men du verden for en fart og vilje forover!Ettersom Larvik hadde hjemmekamp til slutt forrige gang laget var i finalen, blir det hjemme først og borte til slutt denne gang. Hjemmekampen skal gå 17. eller 18. mai.Uansett skal dagen feires som en nasjonaldag i Larvik!