Sport

Storebror Mol slo lillebror Mol i finalen - vant turnering på hjemmebane

Anders Mol og Nils Ringøen smashet til med 2-0 i sett over Christian Sørum og Markus Mol i finalen i verdensserieturneringen i sandvolleyball i Oslo søndag.

Anders Mol feiret seier i Oslo med baklengs salto.
  • NTB

Litt før klokka 15 runget den norske nasjonalsangen over anlegget utenfor Oslo sentralstasjon.

Mol spilte sammen med Ringøen (18) fra Kristiansand. De tok det første settet 21-16 i finalen, og vant det andre med 21-18. Dermed gikk de til topps i turneringen i Oslo.

Foran tusentalls tilskuere hadde Anders Mol lovet at han ikke skulle bli blokket ned av lillebroren.

Det løftet holdt han.

– Jeg visste at jeg måtte gjennomføre uten at han greide å blokke meg, ellers ville det blitt mye mas, sa en smilende Anders Mol.

Les også

Nils (18) fra Kristiansand spiller verdensserie med verdensener

Anders Mol (til venstre) og Christian Sørum møtte hverandre i finalen i helgens verdensserieturnering i Oslo.

Offer

Han var enig i beskrivelsen av de to juniorene som hans egentlige makker, Christian Sørum, kom med.

– Jeg trodde vi ville bli offer for lite samtrening, men disse juniorene har spilt seg voldsomt opp underveis i turneringen. Det er helt utrolig at de har klart å ta dette nivået så fort. Det lover godt, sa Christian Sørum.

Det ble firedobbelt norsk på hjemmebane. Deltakelsen var ikke den aller beste siden det var snakk om en 1-stjernersturnering, laveste kategori i verdensserien.

Eldstebror i Mol-familien, Hendrik, var med å vinne kampen om 3.-plassen sammen med Mathias Berntsen. Hendrik Mol og Berntsen slo Daniel Bergerud og Lars Retterholt med 2-0 i sett etter 23-21 og 21-10.

Partnerbytte

Til 1-stjernersturneringen på hjemmebane hadde sandvolleyballstjernene byttet partnere, og det var derfor verdensenerne Anders Mol og Christian Sørum ikke stilte sammen.

Les også

De tre brødrene herjer på hvert sitt lag

Anders Mol og Nils Ringøen tok seg finale etter en ganske jevnspilt semifinale mot Daniel Bergerud og Lars Retterholt. Favorittene Mol/Ringøen vant første sett 21-16, men ble slått 21-23 i det neste. De var best da det gjaldt og sikret seieren med 15-10 i det avgjørende settet.

En time tidligere avanserte Christian Sørum og Markus Mol til finalen med seier i strake sett mot Hendrik Mol og Mathias Berntsen.

Mol/Sørum fikk tøff kamp i begge settene, men klarte å avgjøre dem til sin fordel. Det første endte 23-21, mens det ble 21-17 i annet sett.

Les mer om

  1. Sandvolleyball
  2. Christian Sørum
  3. Anders Mol
  4. Markus Mol