Sport

- Det var ikke regnet som doping

Sportshistorien: Reglene var ikke de samme i 1972 som de er nå.

- Ettersom anabole steroider ikke sto på dopinglisten, vil ikke jeg si at vi var dopet, har Jenssen sagt i et NRK-intervju.
 • Bertil Valderhaug
  Bertil Valderhaug
  Leder sportsredaksjonen

Hver dag gir Aftenposten deg TV-tipset, et kort tilbakeblikk til en historisk hendelse og et ferskt sitat fra sportens verden.

Torsdag 2. september:

 • TV-tipset

  Stor fotballkveld med mange landskamper som kan streames på TV2 Play fra 18.00. England tapte sommerens EM-finale mot Italia etter bommene til Bukayo Saka, Marcus Rashford og Jayden Sancho i straffesparkkonkurransen. Nå starter ferden mot VM borte mot Ungarn. Ingen lett motstander. Ungarn overrasket i EM.

  Ungarn-England, TV2 20.45

 • Sportshistorien

  2. september 1972: Vektløfteren Leif Jenssen tar OL-gullet i 82,5 kilosklassen. Han hadde sølv fra VM i 1970 og 1971, men «lurte» sine konkurrenter, spesielt de sovjetiske, ved å gå inn på en høyere åpningsvekt enn han hadde tenkt. Han vant med ti kilo foran nestemann. Jenssen har senere innrømmet bruk av anabole steroider.

  – Dette var ikke regnet som doping, og det var ingen hemmelighet engang at vi brukte anabole steroider, har Jenssen sagt i et NRK-intervju.

  Anabole steroider kom først på dopinglisten i 1975. Men bruken hadde blitt så omfattende at det var vanskelig å regulere den.

 • Sitatet

  «Jeg er lei for at jeg handlet som jeg gjorde og for støyen det har skapt for klubben jeg har vokst opp i og er glad i»

  Kristoffer Barmen om nachspiel-bråket i Brann. Bergenseren er nå klar for leiekontrakt ut sesongen i Aalesund.

Les mer om

 1. Doping
 2. Kristoffer Barmen