Formel 1-fører i dramatisk krasj

Det var en dramatisk krasj i starten på Formel 1-løpet på Silverstone. Zhou Guanyus (23) bil endte opp-ned. Ifølge rapportene er kineseren nå «OK». Demonstranter skal også ha tatt seg ut på banen.

Løpet startet igjen rundt kl. 17 norsk tid, omtrent en time etter den voldsomme dramatikken som utspant seg på den legendariske banen.

LIVE: Få siste oppdateringer fra Silverstone her

Det gikk lang tid før det kom noen informasjon om hvordan det hadde gått med Zhou.

Det ble heller ikke vist reprise av ulykken, noe som kunne tyde på at det var alvorlig, men så kom rapportene om at 23-åringen skal være «OK». 25 minutter etter hendelsen ble det omsider vist bilder av bilen til Guanyu.

«Zhou Guanyu skal være ved bevissthet og er nå på banens legesenter for videre undersøkelser» opplyser Viaplay på sin sending. Opplysningene stammer fra en Twitter-melding fra Alfa Romeo:

20 minutter senere kom følgende oppdatering:

«Zhou er ved bevissthet. Han har ingen brudd. Etter omstendighetene er stilstanden bra» sier teamledelsen i Alfa Romeo på internradioen til Valtteri Bottas.

Nesten to timer etter ulykken ble det offentliggjort at kineseren var i fin form og ikke trengte ytterligere medisinsk behandling.

Det bekreftet også hovedpersonen:

Rullet rundt

Bilen hans rullet rundt flere ganger, gikk over barrierene og traff høyt oppe på gjerdet som beskytter publikum. Det ser heldigvis ikke ut som noen funksjonærer eller tilskuere blir skadet.

Det er rundt 140.000 tilskuere på plass på Silverstone.

Zhou Guanyu kjører for Alfa Romeo. En rekke biler var altså involvert i ulykken bak i feltet.

Blant dem som var involvert i krasjen var også George Russell, Esteban Ocon, Alex Albon og Tsunoda.

– Det er godt å se at Zhou er okay. Jeg ble truffet bakfra og kjørte inn i ham, sa Russell til Viaplay rundt tre kvarter etter ulykken.

Nå tyder de siste meldingene på at løpet skal starte igjen rundt kl. 16.56, norsk tid.

Carlos Sainz hadde beste startspor, men verdensmester Max Verstappen vant starten.

Demonstranter på banen

Det skal også ha vært noen fra publikum som har tatt seg inn på banen, det skal etter alt å dømme være snakk om demonstranter.

Det bekreftes også av FIA og F1:

«Vi kan bekrefte at etter det røde flagget, så forsøkte flere personer å ta seg inn på banen. Disse personene ble umiddelbart fjernet og saken blir nå tatt hånd om av lokale myndigheter.»

Protest #f1 #silverstone https://t.co/NawyRQ9Ffm