Sport

Verstappen vant etter Ferrari-fiasko: – Det gjør vondt

Ingen av Ferrari-bilene kom til mål i Baku. Max Verstappen (24) viste hvem som er sjefen da Red Bull tok dobbeltseier. Lewis Hamilton (37) hadde store ryggsmerter og kunne knapt gå etterpå.

  • Ole Kristian Strøm, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Charles Leclerc (24) hadde beste startspor - fulgt av de to Red Bull-bilene. Monegaskeren ledet da bilen hans gikk opp i røyk etter 20 runder. Før det hadde Ferrari-kollega Carlos Sainz (27) også måttet bryte med teknisk trøbbel. Det samme skjedde med to andre biler (Zhou og Magnussen) i feltet som har Ferrari-motor. Det ble altså en helsvart dag for den italienske bilfabrikken.

– Vi hadde 13 sekunders forsprang til Verstappen. Jeg hadde kontrollen. Det er mange tapte poeng igjen. Det gjør vondt, sier en tydelig preget Leclerc i et intervju med Viaplay.

– Vi må virkelig finne ut av det, slik at det ikke skjer igjen. Jeg finner ikke ord for å beskrive dette. Det er veldig skuffende, fastslår Charles Leclerc, som har brutt med teknisk trøbbel i to av de tre siste løpene - begge fra ledelse.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Men det er et problem som vi må finne ut av.

Samtidig satte Max Verstappen skapet på plass etter den siste ukens diskusjoner om Red Bull har en førstefører etter at hans teamkollega Sergio Pérez vant i Monaco sist.

– Om vi lurte på hvem som er førstefører i Red Bull, så har vi fått svaret på det, sier Stein Pettersen på Viaplay-sendingen. Kollega Atle Gulbrandsen var - etter at Verstappen hadde passert Sergio Pérez noe tidligere - klar på hva vi hadde sett:

– Dette er teamordre.

«Teamordre» i Formel 1 betyr at førerne får beskjed fra sjefene om at den ene føreren skal slippe den andre føreren forbi seg.

– Jeg tror det var riktig avgjørelse av teamet. Max var raskest i dag, sier Sergio Pérez.

VANT: Max Verstappen vant i Baku.

Mercedes-suksess

– Det er Verstappen som er verdensmester og som er fremtiden for teamet, sier den tidligere Formel 1-stjernen David Coulthard til Viaplay.

– De var veldig fair med hverandre, sier Red Bull-sjefen Christian Horner om Verstappens forbikjøring av lagkameraten «Checo».

Verstappen tok sin femte løpsseier for året i Bakus gater: Saudi-Arabia, Imola, Miami, Spania og nå Aserbajdsjan. Han tok karrierens 25. Grand Prix-triumf. Det var samtidig den 20. dobbeltseieren til Red Bull i Formel 1.

– Vi var litt heldige med dem som måtte bryte, men vi hadde veldig gode biler i dag, sier Verstappen i et intervju vist på Viaplay.

– Ting kan endre seg før Canada neste helg, så vi må jobbe hardt videre.

Klar ledelse

Verstappen er oppe i 150 poeng, mens Sergio Pérez (129) har passert Charles Leclerc, som fortsatt ligger på 116 poeng.

Mercedes hadde en hyggelig søndag med George Russell på 3. plass og Lewis Hamilton på 4. plass. Hamilton klaget over vondt i ryggen underveis, men klarte å komme seg til mål. Etter å ha kommet seg ut av cockpiten, kunne han knapt gå etter 51 runder i Bakus gater.

– Jeg vurderte aldri å gi meg. Men den største kampen var med min egen bil, sier Hamilton i et intervju vist på Viaplay. Nok en gang så vi at Mercedes’en «spratt» rundt på banen.

– Karene hjemme i hovedkvarteret har gjort en kjempejobb. Jeg er veldig glad for å kunne dra hjem 3. plass, sier Russell i pallintervjuet.

VM i Formel 1 fortsetter i Canada allerede til helgen.

Resultater:

1. Verstappen (Red Bull), 2. Pérez (Red Bull), 3. Russell (Mercedes), 4. Hamilton (Mercedes), 5. Gasly (Alpha Tauri), 6. Vettel (Aston Martin), 7. Alonso (Alpine), 8. Ricciardo (McLaren), 9. Norris (McLaren), 10. Ocon (Alpine), 11. Bottas (Alfa Romeo), 12. Albon (Williams), 13. Tsunoda (Alpha Tauri), 14. Schumacher (Haas), 15. Latifi (Williams).

VM-stillingen (8 av 22 løp):

1. Verstappen 150, 2. Pérez 129, 3. Leclerc 116, 4. Russell 99, 5. Sainz 83, 6. Hamilton 62, 7. Norris 50, 8. Bottas 40, 9. Ocon 31, 10. Gasly 16.

Les mer om

  1. Formel 1
  2. Motorsport
  3. Charles Leclerc
  4. Max Verstappen