Sport

Ny NHL-avtale for Martinsen: - Deilig å ha det i boks

Trønderen fikk det som han ville i forhandlingene med Colorado Avalanche.

FORNYET TILLIT: Andreas Martinsen fortsetter i NHL og Colorado Avalanche. Foto: Richard Sagen

 • Christian Skare Stendal

Trønderen Andreas Martinsen har skrevet under på en ny ettårsavtale med Colorado Avalanche.

Det bekrefter han selv overfor adressa.no.

— Det er deilig å ha det i boks, og nå slipper jeg å tenke mer på det. Det ble en énveisavtale. Det var det jeg hadde håpet på. Det var det eneste kravet vi hadde, sier en lykkelig Martinsen.

— Jeg mente jeg hadde fortjent det, legger han til.

Så glad ble Andreas Martinsen og lagkameratene da nordmannen scoret mot Vancouver Canucks i midten av mars. Foto: Reuters/NTB Scanpix

Avalanche ville i utgangspunktet gjerne ha såkalt en toveisavtale, noe som ville ført til kraftig lønnskutt dersom han hadde blitt sendt ned til farmerlaget San Antonio Rampage i løpet av sesongen.Nå vil Martinsen beholde lønnen sin uansett — samtidig som det er andre farer knyttet til å sende ham ned fra NHL. Det gjør at muligheten for å bli værende i verdens beste hockeyliga gjennom sesongen øker.

— Men det er fortsatt kamp om plassene, og spiller jeg ikke bra kommer de ikke til å nøle med å sende meg ned, minner Martinsen om.

Avalanche hadde til 1. Juli med å tilby Martinsen et kvalifisert tilbud - noe som innebar minst 5 prosent lønnsøkning fra i fjor. Tilbudet på drøyt 700 000 dollar ble imidlertid forhandlet ned til en årslønn på 640 000 dollar - mot at Martinsen altså fikk en énveisavtale.

— Dette blir en utrolig viktig sesong for meg. Nå må jeg bevise at jeg er NHL-spiller og verdig denne kontrakten. Jeg kan ikke være fornøyd. Da blir det med dette ene året, sier Martinsen.

Nå skal han sette i gang med den virkelig tøffe sommertreningen i tiden som kommer. Hittil har det vært noen rolige isøkter på Lillehammer.

— Det blir mer barmarkstrening fremover. Jeg kommer kanskje til å ta noen isøkter, men det blir mest fysisk trening , sier han.

 1. Les også

  Martinsen åpner seg om det tøffeste i debutåret i NHL

 2. Les også

  Loves ny NHL-kontrakt

Les mer om

 1. Ishockey
 2. Andreas Martinsen

Relevante artikler

 1. SPORT

  Andreas Martinsen må vente i uvisshet om NHL-fremtiden

 2. SPORT

  Martinsen hentet til ny NHL-klubb

 3. SPORT

  Loves ny NHL-kontrakt

 4. SPORT

  Martinsen matchvinner for Avalanche

 5. SPORT

  Den norske stjernen spiller ikke bare for VM-kvartfinale. Han spiller også for sin neste jobb.

 6. SPORT

  Martinsen åpner seg om det tøffeste i debutåret i NHL