Sport

Slik så vi VM-laget

Ingen av de norske jentene kan få en sekser for VM-innsatsen.

En slagen håndballgjeng etter finaletapet.
  • Arne Hole

Alt om finaletapet:

— Ikke skyld på dette- Utrolig glad på<br/> hennes vegne- Ikke så snobbete <br/>at jeg ikke er gladTapte 45.000 kroner hver med VM-sølvGullet glapp- Vi har mange gode spillere, men vi trenger flere som er ypperlige. Fra god til ypperlig er det imidlertid et langt steg, sa assistenttrener Thorir Hergeirsson etter at håndballjentene tapte VM-finalen mot Russland i kveld. Han mener de drøye syv månedene som gjenstår frem til OL er tid nok til å få gjort laget enda litt bedre.

Slik ble Aftenposten-terningen for de 16 VM-jentene

Katrine Lunde Haraldsen: 4

Falt litt da VM skulle avgjøres. Før det gjorde hun et meget solid inntrykk. Uheldig i oppvarmingen til finalen da hun igjen fikk en ball i et øye som har blitt truffet før.

Terese Pedersen: 4

Tok steget fra tredje- til annenmålvakt i løpet av VM. Taktisk smart av trenerne å slippe henne inn i VM-finalen. Det vokste hun på. Suveren seier på VMs redningsstatistikk med 48 prosent!

Kari Aalvik Grimsbø: 3

Fikk et uheldig innhopp i hovedrunden da hun slapp inn syv skudd av syv mulige. Ble deretter mest tilskuer.

Anette Hovind Johansen: 3

VM kom helt klart for tidlig etter det lange skadefravært i sommer. Ingen stor skuddtrussel og ikke fullt så god i forsvar som tidligere.

Katja Nyberg: 5

Ble bedre og bedre og etterlot ingen tvil om at tittelen verdens beste pasningslegger er fortjent. Litt mange tekniske feil. Fikk prisen som «most valuable player».

Ragnhild Aamodt: 4

Som vanlig trygg i forsvar, men kantskuddene satt ikke som vi er vant til. Uttelling under 50 prosent akkurat der. God på kontra.

Gøril Snorroeggen: 4

Kom sterkt mot slutten av VM og fikk sitt internasjonale gjennombrudd. Behersker alt i angrep, kan bli bedre i forsvar.

Else-Marthe Sørlie Lybekk: 4

Vokste seg større og større gjennom VM og var formidabel i semifinalen. Hun som ble vraket etter 2003-VM er nå klart førstevalg.

Tonje Nøstvold: 2

Virket litt stresset de gangene hun slapp til. Skjøt for dårlig fra posisjonen vi trengte mest: distanse.

Karoline Dyhre Breivang: 3

Ikke den samme skuddtrusselen som da hun EM-debuterte med et pang i EM-2000, men er til gjengjeld blitt enda bedre i forsvar. Får ofte i oppgave å ta «verstingene».

Gro Hammerseng: 5

Lagets ubestridte leder. Kriger i forsvar, setter fart, dirigerer og er fantastisk sikker på gjennombrudd og kontringer. 20 treff på 20 forsøk! Men under 50 prosent på langskudd.

Kari Mette Johansen: 5

Leverer nesten alltid varene, selv om hun var enda bedre i EM i fjor. Slapp til russerne i angrep mer enn vi er vant til på sin side i forsvar.

Marit Malm Frafjord: 3

Virket ofte ukonsentrert i avslutningene. Må bedre treffprosenten frem mot OL. Har de fysiske forutsetningene for å bli enda bedre i forsvar.

Linn Jørum Sulland: 3

Har en snerten og rask skuddarm og bør kanskje satses mer på frem mot OL? Norge manglet trøkk fra høyrebacken.

Linn-Kristin Riegelhuth: 3

Avslørte dessverre nok en gang at hun ikke er en dame for de store anledninger. Spiller godt mot svake lag, men ikke så ofte mot de gode.

Vigdis Hårsaker: 3

Fikk den siste plassen i troppen og gjorde seg ikke bort. Har en slepen skuddavvikling og potensial til å være en joker. Var det delvis i semifinalen.

Les mer om

  1. Håndball