De norske rytterne langt bak på dagens etappe av Paris-Nice

Magnus Cort etappevinner etter hele dagen i brudd.

Alexander Kristoff endte som nummer 101 på dagens etappe av Paris-Nice (arkivfoto).

Danske Magnus Cort fra Astana-laget ble med i et brudd rett etter start på onsdagens etappe i Paris – Nice. Etter en lang dag i front kom han alene til mål.

12 andre ryttere var med i bruddet som gikk før etappen var 15 minutter gammel. Etappen var den første i rittet med betydelige bakker å forsere, og etter hvert ble det tynnet kraftig i rekkene blant utbryterne.

Mot slutten var det fire mann igjen, men de tre andre måtte slippe kort før mål i Pélussin, og Cort krysset mållinjen i ensom majestet.

Les også

Kristoff veltet i Paris-Nice: – Det er alltid noe som skjer for tiden

Forfølgerne tok kraftig innpå, men greide ikke å hente inn utbryterne og måtte nøye seg med å spurte om 5.-plassen 48 sekunder etter at Cort tråkket inn til seier.

– Det var ikke planen å bli med i det tidlige bruddet, men jeg følte meg sterk på de første kilometerne og grep sjansen. Med en gang man er i et brudd, er selvsagt målet at det skal holde. Paris – Nice er et av de største etapperittene, og det er stort å vinne en etappe her, sa dansken.

Michal Kwiatkowski fra Sky-laget syklet i mål på 10.-plass og overtok ledertrøya i rittet. Dylan Groenewegen, som syklet i gult etter seier på rittets to første etapper, var sjanseløs i bakkene og tapte over 20 minutter onsdag.

Også de norske var langt bak. Edvald Boasson Hagen jobbet seg inn til 66.-plass snaut sju minutter etter etappevinneren, mens Alexander Kristoff tapte 18.22 minutter. Sven Erik Bystrøm og Amund Grøndahl Jansen satt i en stor gruppe ryttere som kom inn 22.32 etter vinneren.

Les også

Kristoff sjanseløs i spurten da Bennett vant

Torsdag venter en tempoetappe i rittet som avsluttes søndag.

Onsdag startet et annet verdenstourritt da Tirreno Adriatico i Italia ble innledet med lagtempo i Lido di Camaiore. Mitchelton-Scott viste seg sterkest og vant sju sekunder foran Jumbo-Visma. Michael Hepburn var først over mål for vinnerlaget og får dermed sykle i ledertrøya torsdag.

Jumbo-Visma hadde en skrekkopplevelse mot slutten da rytterne holdt på å kjøre på en kvinne som krysset gaten med hunden sin, men alle greide å svinge unna.

Carl Fredrik Hagen er eneste nordmann i rittet. Hans Lotto Soudal ble nummer sju, men Hagen greide ikke å holde følge til mål og er på 139.-plass snaut tre minutter bak lederen.