Kristoff vurderer å avslutte sesongen nå etter VM-vraking

Ingen sure miner etter utvelgelsen.

Alexander Kristoff fkk ikke en billett til VM.

STAVANGER (Aftenbladet): Alexander Kristoff er ikke bitter over VM-vrakingen, og ser ikke bort fra at sesongen hans avsluttes i helgen.

Han kjører to ritt de kommende dagene. Lørdag er det «Brussels Cycling Classic», 197 km med start og mål i den belgiske hovedstaden, mens det søndag handler om 205 km i «Grand Prix de Fourmies» i Frankrike.

— I tillegg er det meningen at jeg skal kjøre VM i lagtempo 22. september, men jeg vil se an formen i helgen før jeg tar en endelig avgjørelse om dette mesterskapet, sier Kristoff til Aftenbladet.

Han føler formen har vist en liten stigning på treningene denne uka, men er likevel komfortabel med at han ble utelatt fra det norske VM-laget, som ikke overraskende består av Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug og Thor Hushovd.

Best i år

— Det er veldig mange høydemeter i avslutningen av VM-løypa i Firenze, og da har Cykleforbundet valgt ut det beste laget ut fra profilen på løypa. Jeg er jo best i spurten, sier han.

At det er nettopp Kristoffs mange rankingpoeng tidligere i sesongen som gjør at Norge stiller med tre mann i VM, tar han heller ikke så tungt.

— Selv om jeg har vært best og plukket mange poeng, har det jo vært i ritt med spurter som passer meg. Og slik er ikke VM-løypa. Jeg synes valget av VM-lag er greit denne gangen, sier Kristoff.

Han ble også vraket før VM i København i 2011. Den gang stilte Norge med fire ryttere, og Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen fikk med seg hver sin hjelperytter, Gabriel Rasch og Kurt Asle Arvesen. Det vakte mange reaksjoner.

— Ja, det var utrolig kjipt, fordi jeg fortsatt mener den løypa hadde passet meg bra, sier Kristoff.