Nå skal det klatres

<div style="text-align:center;width:800px;height:600px"> <script type="text/javascript"> flashObject.write("http://media.aftenposten.no/archive/01505/Tour_de_France_1505885a.swf", { width:"800px", height:"600px", version:"9.0.28", params: {wmode:"opaque", allowscriptaccess:"always", allowfullscreen:"true", bgcolor:"#FFFFFF"}, flashvars: {}, alt:"<p><a href='http://www.adobe.com/go/getflashplayer' target='_blank'>Last ned Adobe Flash Player</a></p>", id:"denneKanDuBytteNavnPaa" }); </script> </div> <br></br> <strong>LORIENT/OSLO (Aftenposten.no):</strong> Dagens Tour-etappe blir en prøvelse for sprinterne.

Med dagens relativt tøffe avslutning, kan det for Thor Hushovd bli vanskelig å forsvare den gule ledertrøyen. Foto: Scanpix
  • Espen Hansen

172,5 kilometer i kupert terreng levner ikke sprinterne mange mulighetene på dagens etappe i Tour de France. I hvert fall ikke når det hele avsluttes med en hard stigning opp Bretagnes mest kjente sykkelbakke.

13.10: Følg dagens etappe minutt for minutt her!

Bakken blir ofte omtalt som Bretagnes svar på «Alpe d'Huez». Ikke på grunn av lengden, men nettopp fordi den er så bratt.

Aftenpostens utsendte melder om regnbyger i startområdet i Lorient tirsdag formiddag. De våte veiene kan naturligvis by på ekstra utfordringer for syklistene.

Belgisk seier?

De fleste sykkelekspertene er enige om at dagens løypeprofil er skreddersydd for mannen som også triumferte på rittets første dag, Phillipe Gilbert.

For Saxo Bank-Sungard gjelder det å passe på at lagets største stjerne, Alberto Contador, tar seg til foten av Mûr de Bretagne uten å måtte bruke for mye krefter.

— For oss gjelder det å sitte i ro hele dagen, og avlevere Alberto i bunnen av bakken. Forhåpentligvis kan han sitte med de fremste. Samtidig er ikke dette Alpe d'Huez eller Tourmalet. Det er en kort og bratt stigning, men det kommer ikke til å skje all verden. Den store forskjellen på rytterne vil ikke bli synlig her, sier det danske lagets sportsdirektør, Bjarne Riis, til ekstrabladet.dk.

13.10: Følg dagens etappe minutt for minutt her!