Sport

- Jeg er dopfri

Italieneren Daniele Bennati (27) spurtet lett inn til seier på den 17.-etappen av Tour de France torsdag. Den nye Tour-lederen lederen, Alberto Contador, hevder han er dopfri.

Etter at Michael Rasmussen ble sparket ut av Touren, kunne Alberto Contador (Discovery Channel) ta på seg ledertrøyen torsdag.

En gruppe på åtte ryttere stakk ifra allerede etter fem kilometer av den 188,5 kilometer lange etappen som startet i Pau.

Etter hvert (rundt 20 kilometer fra mål) ble gruppen desimert til fire ryttere, og de fire kjempet om seieren. Skjønt, kjempet og kjempet, til det var Lampres Bennati en altfor god spurter. Tyskeren Marcus Fothen fra Gerolsteiner tok. 2.-plassen, mens Martin Elmiger fra AG2R og CSCs Jens Voigt ble nummer tre og fire.

Hovedfeltet med Thor Hushovd og Kurt Asle Arvesen kom i mål snaue 10 minutter bak. Hushovd ble nummer 18 og Arvesen nummer 76. – Jeg hadde ikke noe å spurte for, det var liksom 10.-plassen det handlet om og jeg ville ikke ta noen sjanse på en velt, sa Hushovd til TV 2. Grimstad-syklisten tok etappen som en gjennomkjøring og levner ingen tvil om hva det er som teller i resten av Touren.

– Jeg får gi alt i Paris, sa Hushovd om den avsluttende sisteetappen søndag.

Ny mann i gult

Dansken Michael Rasmussens skjebne gjorde at spanieren Alberto Contador overtok den gule ledertrøya. Contador har en ledelse på 1.53 minutter på australieren Cadel Evans.

Contador hevder hardnakket at han er ren og fri for doping.

– Jeg hadde ikke vært her om jeg ikke hadde vært ren. Jeg har blitt testet etter regelverket, både utenfor konkurranser og i konkurranser.

Contator var uten kontrakt i siste del av 2006 fordi hans tidligere klubb Liberty Seguros var involvert i den spanske dopoppryddingen «Operasjon Puerto». I januar 2007 ble han plukket opp av amerikanske Discovery Channel.

– Operasjon Puerto handlet om mitt tidligere lag. Jeg var bare på feil sted til feil tid, sa Contador etter at han var blitt ikledd den gule ledertrøya.

Les mer om

  1. Tour de France