Sport

Storscorerens bryllup kan skape sluttspilltrøbbel for Fyllingen

– Jeg bannet og steikte da jeg oppdaget at det krasjet, sier Tore André Lunde.

I form: Tore André Lunde scoret ni i første kvartfinale mot ØIF Arendal. Men blir det en tredje kamp, går den uten siddisen. Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

 • Kim Bøyum

Onsdag tar FyllingenBergen imot ØIF Arendal til den andre kvartfinalekampen i sluttspillet. Med seier er Fyllingen semifinaleklare, men med tap må de ut i en tredje kamp i Agder-byen lørdag. Det er tilfeldigvis samme dag som bakspiller Tore André Lunde har en viktig avtale i Mariakirken klokken 14 …

Les også

Tore skulle spille håndball på lag med sønnen. Det skjer aldri.

– Jeg skal gifte meg, ja. Vi valgte datoen bevisst fordi det tidligere ikke har vært spilt kamper helgen før påske. Når det viste seg at det kunne bli krasj, gikk jeg rundt og bannet og steikte, sier Lunde.

Da var det for sent for ham og Linn-Christin Eik de Lange å gjøre noe med bryllupsdatoen.

Les også

Brann-treneren om målet som ødela: – Det river og sliter i kroppen

– Må være til stede

– Vi var kommet så langt i planleggingen. Det er heller ikke det kjekkeste du kommer og spør din kjære om, sier Lunde.

Han er i storform og sto for ni av målene da Fyllingen tok første kvartfinalestikk med 32-31-seier sist uke. Nå håper han inderlig at situasjonen løser seg med nok en seier onsdag.

– Enn så lenge er det i våre hender. Bryllupet gir helt klart ekstra motivasjon, sier Lunde.

Kos: Tore André Lunde stortrives i sofaen med barna Emil og Ella. Foto: Tor Høvik

Trener Vidar Gjesdal håper selvsagt også at problemet ikke blir reelt.

– Det vil være en klar fordel å avgjøre det på onsdag, slik at kan Tore André kan gifte seg i ro og fred på lørdag. Det er den beste løsningen på denne utfordringen, sier Gjesdal.

Han bruker lite energi på saken.

– Allerede før sesongen visste vi om at han skulle gifte seg denne dagen. Det er ikke en situasjon vi ønsker, men noen ganger skjer slike ting. «Tori» må nesten være til stede i bryllupet, humrer treneren.

Usikkert for gjest

For strekspiller Joakim Stenqvist er det annerledes. Han er invitert i bryllupet, men må tilbringe helgen i Arendal dersom det blir tap onsdag. Gjesdal har fordypet seg i videoanalyser fra det første møtet for å unngå at det skjer.

– Vi forbereder oss maksimalt, og vet at vår beste sjanse til å gå til semifinale er å vinne på hjemmebane. Vi må være bedre enn vi var i Arendal for å vinne igjen, mener Gjesdal.

– Forsvaret blir sentralt. Det viste vi i bortemøtet mot dem. Selv om vi ikke fikk en god start på kampen, bikket vi det i vår favør på slutten, sier Lunde.

Kampen spilles onsdag klokken 18 i Framohallen. Semifinalene går ikke før over påske. Da skulle Tore André Lunde være ferdig med brudevalsen.

Les også

 1. Denne damen fra Os er klar for et av verdens beste håndballag

 2. Tore skulle spille håndball på lag med sønnen. Det skjer aldri.

 3. «Brann leverte den perfekte bortekamp»

 4. FyllingenBergen vant håndballthriller: – Det var helt rått

Les mer om

 1. Fyllingen
 2. Gjesdal
 3. Bryllup
 4. Arendal
 5. ØIF Arendal
 6. Håndball