Sport

Bartoli: - Jeg er favoritt til å vinne Wimbledon

I 2007 fikk Marion Bartoli (28) bank i Wimbledon-finalen. Seks år senere øyner den franske jenta sin første Grand Slam-triumf.

STOR MULIGHET: Marion Bartoli jubler etter semifinaleseieren over Kirsten Flipkens. Lørdag får hun sjansen til å vinne sin første Grand Slam-finale.
  • NTB

Skal hun klare det må den tyske overraskelsen Sabine Lisicki beseires på Centre Court lørdag ettermiddag. Bartoli er ikke redd for å se på seg selv som favoritt i finalen.

— Jeg er høyere ranket enn min motstander, og jeg skal levere en god prestasjon. Jeg har klart å takle presset godt og har forbedret meg gjennom årene, sier 28-åringen fra Frankrike.

Ble trent av faren

For seks år siden møtte hun Venus Williams i Wimbledon-finalen. Det endte ikke godt, og hun tapte begge settene (4-6, 1-6).

— Den gang var jeg veldig ung og underdog i alle kampene. Nå er det motsatt. Jeg har vært høyere ranket hele veien. Jeg har blitt en del bedre enn det jeg var for seks år siden, slår Bartoli fast.

Den franske tennisjenta ble fra tidlig alder trent opp av sin far Walter, som hadde null erfaring fra tennissporten. Likevel ga han opp legeyrket for å ta seg av opplæringen av datteren.

Han var treneren hennes helt fram til Wimbledon-vinner Amelie Mauresmo (2006) ble hentet inn før sesongen. Trenerbyttet har gitt resultater. I semifinalen kjørte hun over Kirsten Flipkens med 6-1, 6-2. ## Første tysker på 14 år

Finalemotstander Lisicki drømmer også om å vinne verdens gjeveste tennisturnering. Hun er den første tysker i en Grand Slam-finale siden Steffi Graf i 1999. Sistnevnte hyller 23-åringen.

«Vi krysser alle fingrene for deg i finalen», skriver Graf på Facebook.

«Sabine Lisicki herjer. Men du skal gjøre det igjen, baby, er meldingen fra Boris Becker, en annen tysk tennislegende.

Lisicki var seedet som nummer 23 til turneringen i London. På veien til Wimbledon-finalen har hun slått ut spillere som verdensener Serena Williams (4. runde) og Agnieszka Radwanska (semifinale). (©NTB)

Les mer om

  1. Tennis