Sport

Salsten mener sønnen velger riktig

<p>Petter Salsten mener sønnen Eirik (18) er lenger framme fysisk enn han selv var på samme alder. Han mener han har hatt best av å utvikle seg i Storhamar i stedet for å reise til utlandet .</p>

salsten

  • Rune Steen Hansen

Det er blitt en liten trend at unge norske hockeyspillere reiser til Sverige for å utvikle seg som hockeyspiller.

En undersøkelse som ble gjort av Anders Blegeberg ved Wang Toppidrettsgymnas viser at av de 60 unge norske spillerne som dro på svenske hockeygymnas de siste ti årene, var det bare en som kom helt opp i elitserien: Martin Laumann Ylven i Linköping.

– Flinke i Storhamar

– Det er ingen fasitsvar på hva som er riktig. Patrick Thoresen dro tidlig. Ole-Kristian Tollefsen dro tidlig, mens «Zucca» ventet til han hadde dominert den norske serien, sier Petter Salsten, som selv var god i ung alder og en ruvende back på det norske landslaget og ikke minst i Storhamar, Furuset og svenske AIK. Nå er han manager for det norske hockeylandslaget.

Han tror sønnen Eirik har gjort et riktig valg ved å bli i Dragons.

– Eirik har hatt gradvis framgang. Storhamar har vært flinke til å gi ham spilletid. Han har trent bra, og det er vel det jeg har snakket mest om til han. At han må passe på å jobbe godt i treningshverdagen hele tiden.

– Jeg vet ikke om han hadde passet i en «try out» i Canada heller. Han er kanskje ikke helt typen i en slik situasjon. Han er litt blyg og trenger litt tid på å finne sin posisjon. Samtidig ser jeg at han tar mer for seg nå som han har lagt på seg og blitt litt mer robust. Når han er i ferd med å legge på seg såpass mye muskler, er det også viktig at han husker på å bevare hurtigheten, sier Petter.

Smarte backer?

Eirik innrømmer at det blir mye hockeyprat hjemme. I tillegg til diskusjonene med faren, har han også to yngre tvillingbrødre på 12 år som begge er ivrige hockeyspillere. I likhet med Eirik ser det ut til at de også blir løpere.

– Jeg har bare sagt at han ikke må bli back. Da blir han bare overarbeidet og underbetalt, gliser Petter.

– Jeg har hørt mye prat om de smarte backene, ja, men backene er i mindretall hos oss, smiler Eirik, som ikke husker så mye av farens hockeykarriere.

– Jeg har sett en del på video. Og han så ikke så verst ut, innrømmer han.

Selv har ikke Eirik vært inne på tanken om å flytte utenlands for å spille hockey ennå, men han håper den dagen kommer.

– Jeg har ikke fått noen tilbud som har gjort det aktuelt, men skulle det komme noe får jeg vurdere det. Jeg er fornøyd med Storhamar. Jeg synes det er et fint sted å utvikle seg. Jeg får bra med tillit. Og jeg synes det har gått oppover hele veien

– Målet mitt er å leve av hockey en dag. Da må man komme seg ut, men foreløpig tar jeg sesong for sesong. Jeg trives godt i Storhamar, sier Eirik Salsten.

Han får i hvert fall skryt av Petter for at han er flink til å trene. Og selv om sønnen er seks centimeter kortere enn faren, mener opphavet at sønnens fysikk ikke står noe tilbake for sin egen på samme alder.

– Han er lenger framme fysisk enn hva jeg var. Og jeg ser at han er blitt flinkere til å verne om pucken. Det tyder på at han er blitt en god del sterkere, sier Petter Salsten.

Det håper Eirik å vise mot Lillehammer i morgen.

– Det er en viktig kamp for klubben og fansen. Og det er ekstra deilig å slå dem, sier han.

  • Lillehammer — Dragons direkte:

Les mer om

  1. Ishockey