Sport

Løp seg videre til semifinale

Ezinne Okparebo leverte årsbeste i forsøksheatet på 100 meter.

ezinne.jpg
  • Arne Hole

MOSKVA-VM (Aftenposten.no): BUL-jenta hadde bare femte beste tiden i år i sitt heat da hun stilte til start i søndag. Men i mål var hun nummer tre, og dermed var plassen i mandagens semifinale sikret. De tre beste i hvert heat pluss de seks beste tidene ga semifinale.

— Jeg er veldig fornøyd. Ting falt på plass, og jeg fikk en god følelse, sa Ezinne i intervjusonen etter løpet. 11,23 i 0,6 sek/m motvind er også årsbeste, og dermed beviste Oslo-jenta nok en gang at hun er best i mesterskap. Da hun løp på 11,22 i Sundsvall forrige helg, var medvinden 3,0 sek/m.

Bare tyske Verena Sailer Pers (11,02) og Olesya Povkh fra Ukraina (pers 11.08) var foran Ezinne (pers 11,10) i heatet.

Tenker ikke på doperne

Ezinne er blitt kvitt flere konkurrenter på grunn av doping, og lørdag kom også avsløringen av Kelly-Ann Baptiste fra Trinidad og Tobago.

— Jeg tenker ikke så mye på de som er dopet nå som det er VM. Da er det fokus på mesterskapet. Men det er jo helt greit at Baptiste ble sendt hjem, sier Ezinne, som begynte å le da hun fikk de uunngåelige spørsmålet om den vonde tåa.

— Den er glemt, sa BUL-jenta – etterfulgt av et gapskratt.

Men det er den nok ikke helt. 25-åringen løper med polstring i skoen.

13. beste tid

Tidene i forsøksheatene er ikke så mye å legge vekt på. De beste løperne sikrer seg enkelt avansement uten å gi alt. For eksempel løp tittelforsvarer Carmelita Jeter fra USA inn til annenplass i sitt heat på 11,24. Årsbesteresultatene tyder likevel på at Ezinne, som hadde 13. beste tid, skal få det tøft med å ta seg videre fra semifinalen.

Selv om Ezinne skulle tangere persen sin i semifinalen, er det likevel 28 jenter i verden som har løpt fortere enn henne i år. Ikke alle er her, årsaket både av kvoter og doping, men VM-eventyret stopper nok i semifinalen, Ezinne.

Ikke så dårlig det, med en vond tå.

Les mer om

  1. Friidrett
  2. Ezinne Okparaebo