Sport

Schmid tok tredjeplassen i Schonach

Norsk-sveitseren tapte spurten.

PÅ PALLEN: Jan Schmid tok 3. plassen i søndagens kombinertrenn (arkivfoto). Anniken Aalbu

Jan Schmid tapte spurten, men med tredjeplassen ble han best av de norske under søndagens kombinertkonkurranse i Schonach.

Håvard Klemetsen ledet rennet etter hoppdelen, men i sporet var det 12.-plasserte Jan Schmid som kjempet om de øverste plassene. Han var lenge med i kampen om seieren, men på oppløpet ble han distansert av Lukas Klapfer fra Østerrike og japaneren Akito Watabe.

Håvard Klemetsen ble nummer sju 10 sekunder bak vinneren.

– Jeg er veldig godt fornøyd. Jeg var veldig usikker på formen siden jeg var såpass dårlig i langrenn under lagkonkurransen i går, men jeg kjente fort at kroppen var annerledes i dag, sa Schmid til Nettavisen.

Klapfer og Watabe gjorde opp om seieren, men østerrikeren hadde et lite ekstra gir som sendte ham først over målstreken.

Riessle brøt

Jørgen Graabak gikk seg opp fra 19.— til 5.-plass, og han var kun 6,7 sekunder bak vinneren i mål. Klemetsen ble nummer sju og sørget for tre nordmenn blant de ti beste.

Verdenscuptoer Mikko Kokslien gikk som vanlig fort i sporet, men med en litt for svak prestasjon i hopprennet (nummer 34) ble det kun 15.-plass. Magnus Moan endte på 17.-, Magnus Krog på 23.- og Thomas Kjelbotn på 40.-plass.

Verdenscupleder Fabian Riessle fra Tyskland hoppet svakt og sto over langrennet, men beholdt sammenlagtledelsen siden Kokslien var den eneste som kunne ta ham igjen med seier.

(©NTB)

Les mer om

 1. Kombinert
 2. Håvard Klemetsen

Relevante artikler

 1. SPORT

  Graabak gikk seg opp 14 plasser og ble beste nordmann

 2. SPORT

  Watabe vant da de norske mislyktes

 3. SPORT

  Jan Schmid beste nordmann i søndagens kombinert

 4. SPORT

  Norges kombinerthåp viser VM-form

 5. SPORT

  Graabak tok sin første verdenscupseier

 6. SPORT

  Graabak på fjerde i Kuopio