Sport

Da Vipers-talentet så hvem som ringte, steg pulsen i været: – Det var helt sykt

Henny Reistad (19) måtte holde EM-beskjeden hemmelig det første døgnet.

Henny Ella Reistad og Linn Jørum Sulland er lagvenninner i Vipers Kristiansand og skal spille EM sammen for Norge. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

  • espen.hartvig@ntb.no

Henny Reistad (19) kan bli Norges neste håndballyndling under Frankrike-EM. Med dit er også hennes ungdomsidol Linn Jørum Sulland (34).

Reistad blir en av Norges yngste spillere i seniormesterskap gjennom tidene.

– Da jeg så Thorir ringe, raste pulsen i været. Det var helt sykt selv om det hadde vært litt snakk om det før EM. Jeg måtte holde det hemmelig til dagen etter.

Reistad kom med på stjernelaget i det siste VM- og EM-sluttspillet for junior. 180 centimeter og langt over middels spenst gir henne svært interessante forutsetninger.

Med seg i troppen får hun Sulland, spilleren Reistad hadde som forbilde da hun var yngre.

– Jeg ble ordentlig fan av henne i EM 2010 da hun kom inn som reserve og var så god der. Hun scoret mange mål og var så livlig å se på, sier Reistad om idolet.

  • LEST DENNE? Vipers-spilleren er reserve - reiser likevel med Norges EM-tropp til Frankrike

Flest

Onsdag var begge ettertraktet da håndballjentene hadde sitt første store mediemøte før EM-avreise. Vipers Kristiansand-duoen hadde flest (sju hver) intervju-/foto-bookinger.

Reistad fikk sin første smak på hvordan det er å være del av et lag som har tatt tolv titler siden 1998-EM.

Norge møter torsdag Ungarn i 4-nasjonersturneringen på Fornebu. Til helgen venter Danmark og EM-vert og regjerende verdensmester Frankrike.

Reise

Norge starter EM 1. desember mot Tyskland før kamper mot Tsjekkia og den farlige utfordreren Romania. Disse kampene spilles i Brest, nordvest i Frankrike.

Hovedrunden går i Nancy, snaut 100 mil østover.

Semifinaler og medaljekamper spilles i Paris i Bercy-hallen med plass til vel 18.000 tilskuere. Det var der Norge i 2007 tapte VM-finalen mot Russland i en kamp der russerne var klart best.

(©NTB)

Les mer om

  1. Vipers Kristiansand
  2. Henny Reistad
  3. Linn Jørum Sulland
  4. Kvinnelandslaget håndball